Филм за Поморие спечели награда от Министерството на туризма

Филм за Поморие спечели награда от Министерството на туризма  - E-Burgas.com

Филмът "Поморие - черното и бяло злато на България" спечели първото място в категория "Журналистически материал на тема туризъм в България за 2020 в онлайн медия" от Министерството на туризма. Държавната институция отличи отличи представителите на бизнеса, общини и медии в Годишните награди в туризма – 2020. Това е петото издание на конкурса, който за това време се  утвърди като признание за прилаганите добри практики и усилена работа за туризма през последните 12 месеца.

Именно в тази толкова предизвикателна и изпълнена с премеждия година е важно да бъдат показани добрите примери в сектора и да бъде оценен постиженията в бранша, който въпреки всички трудности продължава да работи, коментира вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Тя благодари на заетите в сектора, като подчерта, че с труда и старанието, които положиха през 2020 година представителите на бизнеса доказаха, че това не е просто икономически отрасъл, начин на препитание, но и кауза. Те вложиха последователни усилия за прилагане на всички мерки и работа в условия на световна пандемия, за запазване на живота и здравето на туристите, за предоставяне на висококачествена услуга и за преодоляване на последиците от Ковид-19, посочи министърът. И подчерта, че точно затова днес имаме възможност да отличим най-добрите примери в петите Годишни награди в туризма.    

Тазгодишното издание на конкурса се проведе по нови правила, които са съобразени с всички промени в работата на отрасъла, наложени от разпространението на COVID-19. Надпреварата се организира в 11 категории, от които 4 професионални, 5 художествени и 1 специално предназначена за българските общини. Традиционно се запази само състезанието за голямата награда, която е в категория „Изборът на българите“ и бе определена сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“.

Интерес към призовете имаше, дори в кризисната 2020 година, като близо 50 кандидата подадоха заявка за участие за 10-те категории. Близо 33 хил. гласа бяха подадени по време на онлайн вота, който определи носителите в надпреварата. Най-голям интерес се отчита към голямата награда, която е избрана от над 11 хил. потребители.

Професионални категории:

В петите годишни награди победител в категория „ТУРИСТИЧЕСКА АТРАКЦИЯ/ОБЕКТ“ е  Исторически парк, с. Неофит Рилски, Варна.

Отличието за „СПЕЦИАЛИЗИРАН ТУРИЗЪМ“ отива при  обект AQUAHOUSE Thermal & Beach.

В категория „ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ“ приза печели Туристическа дестинация Шумен – земята на първите.

Първо място за „ИНОВАЦИЯ“ потребителите отредиха на Исторически парк, Варна.

Вотът определи Община Сандански за носител на наградата в категория „ТУРИСТИЧЕСКА ОБЩИНА – СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ЗА 2020“.

Художествени категории:

Победител в категория „ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г. В ОНЛАЙН МЕДИЯ“ е „Поморие- черното и бяло злато на България“, Телевизия MU-Vi TV, автор Магдалена Тодорова.

Наградата за „ПУБЛИКАЦИЯ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г. В ИНТЕРНЕТ БЛОГ“ отива при Роси Димитрова, за материала „Забележителностите около нашата морска столица – Варна“- tripswithrosie.com.

Отличието в категория „ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г. В ТЕЛЕВИЗИЯ“ е за документалния филм „Пирин- бялото предизвикателство“- TVT, с Георги Крумов.

Призът за „ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г. В ПЕЧАТНА МЕДИЯ“ е за „Порталът на Северозапада“, в. Сега на Начо Халачев.

Специална награда в категория „ИЗБОРЪТ НА БЪЛГАРИТЕ“ в тазгодишното издание на конкурса отива при „Исторически парк“, с. Неофит Рилски, Варна.

Победителите в Годишните награди в туризма- 2020 ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазена марка на конкурса – българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията. Предвид въведените ограничения за организиране на събития, с цел намаляване на струпването на много хора в затворени пространства церемония по връчване на призовете не се предвижда. Победителите ще бъдат поканени индивидуално, за да получат отличията си.

Свързани статии
В Поморие ударно полагат маркировка и през уикенда Касови филми от Боливуд с безплатни прожекции в Бургас Продължава кампанията за Петя от Поморие – жената има спешна нужда от подкрепа Бележит творец предизвика фурор на изложбата си в Поморие (Снимки) Съдът отхвърли протеста на прокуратурата срещу болницата в Поморие Филм с Мария Бакалова ще закрие кинофестивала в Бургас Туристическият бранш в Поморие: Липсата на спасители пак ще е сериозен проблем Започва реализацията на генералния план на движението в Поморие Поморие отново е столица на православието Обсъждат създаването на пешеходна зона в Поморие, канят живущите на "Крайезерна" на среща
Тагове
поморие филм награди
Коментари

Още от последните новини