Филм за Поморие спечели награда от Министерството на туризма

Филм за Поморие спечели награда от Министерството на туризма  - E-Burgas.com

Филмът "Поморие - черното и бяло злато на България" спечели първото място в категория "Журналистически материал на тема туризъм в България за 2020 в онлайн медия" от Министерството на туризма. Държавната институция отличи отличи представителите на бизнеса, общини и медии в Годишните награди в туризма – 2020. Това е петото издание на конкурса, който за това време се  утвърди като признание за прилаганите добри практики и усилена работа за туризма през последните 12 месеца.

Именно в тази толкова предизвикателна и изпълнена с премеждия година е важно да бъдат показани добрите примери в сектора и да бъде оценен постиженията в бранша, който въпреки всички трудности продължава да работи, коментира вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Тя благодари на заетите в сектора, като подчерта, че с труда и старанието, които положиха през 2020 година представителите на бизнеса доказаха, че това не е просто икономически отрасъл, начин на препитание, но и кауза. Те вложиха последователни усилия за прилагане на всички мерки и работа в условия на световна пандемия, за запазване на живота и здравето на туристите, за предоставяне на висококачествена услуга и за преодоляване на последиците от Ковид-19, посочи министърът. И подчерта, че точно затова днес имаме възможност да отличим най-добрите примери в петите Годишни награди в туризма.    

Тазгодишното издание на конкурса се проведе по нови правила, които са съобразени с всички промени в работата на отрасъла, наложени от разпространението на COVID-19. Надпреварата се организира в 11 категории, от които 4 професионални, 5 художествени и 1 специално предназначена за българските общини. Традиционно се запази само състезанието за голямата награда, която е в категория „Изборът на българите“ и бе определена сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“.

Интерес към призовете имаше, дори в кризисната 2020 година, като близо 50 кандидата подадоха заявка за участие за 10-те категории. Близо 33 хил. гласа бяха подадени по време на онлайн вота, който определи носителите в надпреварата. Най-голям интерес се отчита към голямата награда, която е избрана от над 11 хил. потребители.

Професионални категории:

В петите годишни награди победител в категория „ТУРИСТИЧЕСКА АТРАКЦИЯ/ОБЕКТ“ е  Исторически парк, с. Неофит Рилски, Варна.

Отличието за „СПЕЦИАЛИЗИРАН ТУРИЗЪМ“ отива при  обект AQUAHOUSE Thermal & Beach.

В категория „ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ“ приза печели Туристическа дестинация Шумен – земята на първите.

Първо място за „ИНОВАЦИЯ“ потребителите отредиха на Исторически парк, Варна.

Вотът определи Община Сандански за носител на наградата в категория „ТУРИСТИЧЕСКА ОБЩИНА – СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ЗА 2020“.

Художествени категории:

Победител в категория „ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г. В ОНЛАЙН МЕДИЯ“ е „Поморие- черното и бяло злато на България“, Телевизия MU-Vi TV, автор Магдалена Тодорова.

Наградата за „ПУБЛИКАЦИЯ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г. В ИНТЕРНЕТ БЛОГ“ отива при Роси Димитрова, за материала „Забележителностите около нашата морска столица – Варна“- tripswithrosie.com.

Отличието в категория „ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г. В ТЕЛЕВИЗИЯ“ е за документалния филм „Пирин- бялото предизвикателство“- TVT, с Георги Крумов.

Призът за „ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г. В ПЕЧАТНА МЕДИЯ“ е за „Порталът на Северозапада“, в. Сега на Начо Халачев.

Специална награда в категория „ИЗБОРЪТ НА БЪЛГАРИТЕ“ в тазгодишното издание на конкурса отива при „Исторически парк“, с. Неофит Рилски, Варна.

Победителите в Годишните награди в туризма- 2020 ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазена марка на конкурса – българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията. Предвид въведените ограничения за организиране на събития, с цел намаляване на струпването на много хора в затворени пространства церемония по връчване на призовете не се предвижда. Победителите ще бъдат поканени индивидуално, за да получат отличията си.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца "София филм фест на брега" стартира с над 20 филма, изложба и видео срещи Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Природозащитници споделят във филм предизвикателството да опазваш Атанасовското езеро Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Филмови продуценти с интерес към Бургас Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци
Тагове
поморие филм награди
Коментари

Още от последните новини