Природозащитници споделят във филм предизвикателството да опазваш Атанасовското езеро

Природозащитници споделят във филм предизвикателството да опазваш Атанасовското езеро  - E-Burgas.com

Премиерата на „Солени хора“ е в Дома на киното на 31 януари

Популярните природозащитници от БФ „Биоразнообразие“ Радостина Ценова, Спас Узунов, Диляна Костовска и Глория Маринова са герои от филма „Солени хора“ – лента, която ще представи на зрителите какви предизвикателства се срещат в опазването на един от най-забележителните резервати у нас – Атанасвоското езеро.

Крайбрежната лагуна е едновременно поддържан резерват и защитена местност, влажна зона с международно значение, „Натура 2000“ зона, най-богатото място на птици, морска сол и лечебна кал в България.

Как се прави бизнес тук? Могат ли да се включат различните заинтересовани страни в управлението и опазването на езерото? Какви са страховете и надеждите на хората, които са посветили живота си на крайбрежната лагуна? Отговорите вероятно ще откриете в новия филм, посветен на животът около езерото.

Режисьор и сценарист на филма е Александра Вал, а сред операторите е и дрон пилотът на сайтa e-burgas.com Живко Тодинов.

Премиерата на „Солени хора“ е неслучайно на 31 януари, когато се отбелязва Атанасовден по стар стил, от 19:00 часа в Дома на киното в столицата. След прожекцията е предвидена среща с екипа на филма, както и „солен“ коктейл, както и възможност посетителите да се запознаят с продуктите с кауза от езерото – кристална и трапезна сол, зелена сол, шоколад с морска сол, сапун „Пеликан“ и др.

Входът е  с билет с кауза - 10 лв. в подкрепа на Атанасовско езеро. Те могат да се намерят онлайн и на място в Дома на киното.

Свързани статии
"София филм фест на брега" стартира с над 20 филма, изложба и видео срещи Филмови продуценти с интерес към Бургас Прожектират безплатно на бургазлии "Жълт олеандър", очаква ги среща с Китодар Емил Ованесов: Бургаският филмов фестивал се превърна в разпознаваема марка Касови филми от Боливуд с безплатни прожекции в Бургас Филм с Мария Бакалова ще закрие кинофестивала в Бургас Ето кой филм получи бургаското престижното отличие "Сребриста чайка" Откриха "София филм фест на брега" с емоционален филм (Снимки) Два документални филма в програмата на 20-ия “София филм фест на брега” Билетите за 20-ия “София филм фест на брега” в продажба от 21 март
Тагове
филм премиера
Коментари

Още от последните новини