Филмови продуценти с интерес към Бургас

Филмови продуценти с интерес към Бургас - E-Burgas.com

Бургас се утвърждава като предпочитана дестинация сред филмовите продуценти в страната, където те да реализират своите проекти.

Екипите, които работят по създаването на три нови филма, са избрали различни локации в морския град, където да бъдат заснети част от сцените в продукциите. За осъществяването на проектите те кандидатстват за съфинансиране чрез Фонд „Култура“ на Община Бургас.

Днес представители на филмовите продукции представиха своите проекти пред комисията по оценка на общинския фонд.

Първият от тях е озаглавен „Парчета живот“ и бе представен от журналиста Севда Шишманова, която е сценарист и режисьор на игралната продукция. Филмът е посветен на атентата на Летище „Сарафово“ и ни връща към последните 24 часа от живота на всички загинали – на петимата израелци, българския шофьор и атентатора.

Снимките ще се почти изцяло на територията на Бургас. В тях ще участват и актьори от бургаския театър.

„Обикаляйки вашия град си дадох сметка, че наистина онова, което по някакъв начин ще бъде естествен контрапункт на тази трагедия, е много силното усещане за качество на живот, за енергията на живота, която Бургас носи,“, каза Севда Шишманова.

Вторият игрален филм, който ще бъде сниман в Бургас, е със заглавие „Това, което остава“. Част от неговия екип е актьорът Александър Алексиев, който е един от продуцентите на филма, а режисьор е Димитрис Георгиев. Това е късометражна продукция от 24 минути, която повдига въпросите за корупцията и войната по пътищата.

„Бургас е уникален с това, че в него откриваме много локации, които не съществуват в другите градове. Пример за това е бул. „Демокрация“, улица „Св. св. Кирил и Методий“, както и други места, които дават много добра перспектива за снимане“, каза Александър Алексиев. Той подсказа, че в снимките ще участва световна звезда, която иска да популяризира родния си град.

Третият игрален филм, който кандидатства за съфинансиране по фонд „Култура“ на Община Бургас, е „Острижи ме, ако можеш“ – мюзикъл в стил „Коса“. Негов продуцент е Петър Марчев.

Трите предложени филма ще бъдат разгледани от комисията по оценка към Фонд „Култура“ на Община Бургас, която ще прецени дали да се осигури съфинансиране. На срещата с филмовите екипи участваха зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, председателят на Постоянната комисия по култура към Общинския съвет Веселин Пренеров и други.

Свързани статии
"София филм фест на брега" стартира с над 20 филма, изложба и видео срещи Природозащитници споделят във филм предизвикателството да опазваш Атанасовското езеро Прожектират безплатно на бургазлии "Жълт олеандър", очаква ги среща с Китодар Емил Ованесов: Бургаският филмов фестивал се превърна в разпознаваема марка Касови филми от Боливуд с безплатни прожекции в Бургас Филм с Мария Бакалова ще закрие кинофестивала в Бургас Ето кой филм получи бургаското престижното отличие "Сребриста чайка" Откриха "София филм фест на брега" с емоционален филм (Снимки) Два документални филма в програмата на 20-ия “София филм фест на брега” Билетите за 20-ия “София филм фест на брега” в продажба от 21 март
Тагове
филм
Коментари

Още от последните новини