Бургазлии организират подписка за надземен паркинг във "Възраждане"

Бургазлии организират подписка за надземен паркинг във

Утре, от 16:00 часа до 18:00 часа, ще бъде организирана подписка в "Борисовата градина" в Бургас, а поводът е предложение за изграждане на съвременен монтажен надземен паркинг. Инициатори на подписката и на идеята са от „Организация за закрила на българските граждани".

"Проблемът с паркирането в комплекса е от години, а все повече общински терени се продават и застрояват, вместо да бъдат използвани за разрешаване на казуса. От ОЗБГ считаме, че както в редица европейски градове, така и тук трябва да се предприеме стратегически ход относно самозадушаващите се от пренаселване комплекси", мотивират се инициаторите.

Предложението е паркингът на бъде изграден на общински терен, с площ от 928 кв.м., намиращ се на кръстовището на улиците „Сливница" и „Дебелт". Мястото е съобразено с някои основни изисквания, които е нужно да бъдат покрити, за да бъде изградено съоръжението. То ще бъде със статут на синя зона и това ще е огромно облекчения за живущите в района.

Свързани статии
Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца От днес паркингът пред общината в Поморие е безплатен Паркингите в Созопол постепенно стават безплатни, паякът ще работи до края на месеца Ключов паркинг в Поморие вече е безплатен Част от платените паркинги в Поморие стават безплатни Нов паркинг за четвърт милион лева изграждат в Созопол Затварят паркинга край солниците заради почистване в района Гунчева: Напуснах "Възраждане" по 11 причини Елена Гунчева напуска "Възраждане", но остава в парламента като независим депутат Костадинов: Печелим изборите и изтегляме плана за влизане в еврозоната
Тагове
паркинг възраждане
Коментари

Още от последните новини