Гунчева: Напуснах "Възраждане" по 11 причини

Гунчева: Напуснах

Независимият депутат Елена Гунчева, която напусна партията "Възраждане", отправи критики към бившите си колеги и лидера на партията за безконтролно харчене на партийната субсидия. Тя сподели в ефира на Bulgaria ON AIR, че най-вероятно болничният ѝ ще бъде продължен, тъй като ѝ предстои операция. След това, ако парламентът още съществува, ще се върне като независим депутат, защото има каузи, за които ще се опита да направи нещо

Гунчева е напуснала "Възраждане" поради точно 11 причини.

"Основните бяха, че кадровата политиката на партията е много погрешна. Не се търсят хора, които да могат да участват в държавното управление, които да са лоялни и верни на лидера. В партията всичко се върти само около председателя ѝ. Макар и сега да дава резултат, ако партията успее да превземе властта, това ще предизвика много проблеми за цялата държава", каза депутатът за Bulgaria ON AIR.

Гунчева добави, че ако това не се промени, не мисли, че ще има добър край.

"Виждам, че ДБ, ИТН и БСП казаха, че ще се опитат да съставят правителство, но подчертавам че 47-ото НС е изчерпало общественото и политическото доверие в себе си. Виждаме, че в този парламент има хора, които не искат да работят заедно. За да могат да се приемат закони, за да може да има едно стабилно управление, всички депутати трябва да са насочени само към това. В момента дори първоначалната коалиция се разпадна. Има 3 партии, които категорично искат избори и ще работят за това. Не мисля, че може да има стабилност в подобен парламент, така че не бих подкрепила подобно правителство", коментира тя.

ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще бъдат победители от следващи избори. Най-лошият вариант е да влезем в спирала от избори. Вече виждаме и каква е кризата. Една тежка зима ни чака и ще има поредица от служебни кабинети и избори, докато накрая осъзнаем какво искаме от политиците", заключи Гунчева.

Свързани статии
Елена Гунчева напуска "Възраждане", но остава в парламента като независим депутат Костадинов: Печелим изборите и изтегляме плана за влизане в еврозоната Костадинов: Камала-Камила... Бъркам ги животинските имена понякога Костадинов: България изнася огромно количество оръжие за Украйна Кирил Петков: Едва ли "Възраждане" са говорили два часа с Митрофанова за Пушкин Костадин Костадинов призна за среща с посланика на Русия Костадинов: За една война винаги има вина и на двете страни... Костадинов прочете книга и пусна снимка Премиерът се срещна с протестиртащите от "Възраждане" заради сертификата Волен: Костадин не е новият Волен!
Тагове
Възраждане Елена Гунчева
Коментари

Още от последните новини