Таксиметровите фирми в Бургас пак искат да вдигат цените

Таксиметровите фирми в Бургас пак искат да вдигат цените - E-Burgas.com
снимка: Иван Кацаров

Сдружение с нестопанска цел постави четири искания към община Бургас

Сдружение с нестопанска цел "Браншова организация на таксиметровите превозвачи и шофьори гр. Бургас" постави четири искания към община Бургас. Те са входирани като писмо в Общински съвет и ще бъдат разгледани от Постоянната комисия по "Транспорт и морско дело".

Превозвачите отново настояват за увеличаване на минималната тарифа за километър пробег: дневна от 0.75лв. на 1.00лв. и нощна от 0.85лв. на 1.10лв. В подкрепа на това бяха приложени в по-ранен етап: предложение за методология на изчисленията, подписка от шофьори и превозвачи, както и подписка от превозвачи с повече от един автомобил.

Освен това фирмите искат в кратки срокове таксиметровите стоянки да бъдат оборудвани със съответните табели Е 20, които да са придружени със знак В 27 и указателна табела, че нарушителите се отстраняват с технеческо средство тип паяк. Маркировката на съответните стоянки трябва да бъде освежена. 

Третото искане е в сайта на община Бургас (отнасящ се за таксиметровия превоз на пътници) и по- точно в списъка с разрешителните за извършване на таксиметрова дейност на територията на общината да бъдат включени и имената на водачите на съответните автомобили.

Разрешителните, които се преиздават и са без прекъсване да не се издава нов стикер с номер, а само нов холограмен стикер маркиран за съответния период на валидност. По този начин ще се съкратят разходите за издаване на разрешителното и цената му реално ще се намали.

Коментари

Още от последните новини