Ексклузивни Новини от света

Ексклузивни Новини от света  - E-Burgas.com

    Турция стриктно спазва разпоредбите на Конвенцията от Монтрьо, която регламентира правилата за корабоплаване в черноморските проливи и няма да допусне нарушаване на статута на Черно море като море на мира. Това съобщи ръководителят на турското министерство на отбраната Яшар Гюлер.

 

    През последните шест месеца Украйна значително намали ефективността на свалянето на руски ракети: от 73% на 46%. През април тази цифра падна до 30%, въпреки че Русия изстреля с 45% повече ракети и дронове.

 

Необходимо е Запада да се погрижи спешно за надеждно ПВО над Украйна

 

    Съединените щати добавиха 37 китайски компании, работещи в областта на квантовите, ядрените и безпилотните технологии, към списъка на компаниите, подлежащи на експортни ограничения

 

Тази стъпка беше предприета поради факта, че дейността на тези компании противоречи на националната сигурност и външнополитическите интереси на Съединените щати.

 

     Ако Израел прибегне до ядрено изнудване, Иран ще трябва да промени подхода си към ядрената програма

 

Камал Харази, ръководител на Стратегическия съвет за външни отношения на Иран, каза това на среща на арабско-иранския диалог в Техеран.

 

Харази подчерта, че притежаването на ядрени оръжия от Израел е проблем за региона.

 

Той каза:

Ние оставаме ангажирани с регион, свободен от ядрени оръжия, но докато притежаващият ядрено въоръжаване Израел не бъде разоръжен, няма да има мир и сигурност в региона.

     Законът за чуждестранните агенти беше приет в Грузия на трето четене. На 14 май законопроектът ще бъде внесен на пленарна сесия.

 

В Грузия от сутринта не спират протестите пред парламента срещу закона за чуждестранните агенти, който се очаква окончателно да бъде гласуван утре. 20 души бяха задържани, полицията използва сила срещу демонстрантите.

Коментари

Още от последните новини