Обзор за седмицата 6 - 12 май 2024 г.

Обзор за седмицата   6 - 12 май 2024 г. - E-Burgas.com

 

     Руските войски атакуваха енергийни съоръжения на територията, контролирана от режима в Киев. Ракетите са поразили ТЕЦ Добротворская, Ладижинская и Бурщинская, както и турбинната зала на ДнепроГЕС-1.

     Няколко ракети поразиха автотрансформатор 330/110 kV на подстанция Полтава 330 В Кременчугската водноелектрическа централа беше поразено покритието на хидроблок №4.

 

     Украинските формирования от своя страна продължават да атакуват обекти на горивната и енергийната инфраструктура в Русия. Украйна нанесе атаки с ATACMS на нефтени депа в Ровеньки и Луганск: четирима души бяха убити и още 16 бяха ранени.

 

    Украински дронове атакуваха цели в Република Башкортостан, като изминаха около 1300 км. Няколко дрона повредиха инсталация за вискозитет на територията на местната петролна рафинерия в Салават.

     Въоръжените сили на Украйна също предприеха втората си атака срещу петролната рафинерия Товарково в района на Калуга от 15 март. В резултат на пристигането са се запалили четири цистерни с мазут и дизелово гориво.

 

    В същото време украински формирования атакуваха обекти в Крим с безпилотни катери.

 

Коментари

Още от последните новини