Какво се прави при аварии и природни бедствия, демонстрираха военни моряци /снимки, видео/

Моряци от Военоморска база Бургас показаха как се действа при аварии, природни бедствия, терористични заплахи, пожари, земетресения и наводнения. Те демонстрирака своите умения по време на демонстрация, организирана по повод откриването на новата учебна година във Военноморските сили. Старта на обучението на кадровия състав за 2018 година започна с тържествен ритуал и издигане на националното знаме, военните флагове и флаговете за разцветяване. 

Строя прие командващият на базата флотилен адмирал Мален Чубенков.

"Радостен и горд съм с отличното изпълнение на всички поставени задачи, както във вътрешен, така и в международен план. Изминалата година беше белязана с изключително много бойни учения. На всички тях нашите офицери, старшини и матроси показаха завиден професионализъм", каза в своето приветствено слово флотилен адмирал Чубенков.

Военните моряци пресъздадоха различни рискови ситуации като обезвреждане на невзривени боеприпаси, гасене на пожар на военен кораб, локализиране и премахване на радиационно замърсяване.  

Показана беше и специализираната военна техника, с помощта на която при необходимост се оказва помощ на населението при бедствия и аварии. 

Автор Татяна БАЙКУШЕВА

Галерия
Коментари

Още от последните новини