Заместник-министър Момчил Неков: В следващия програмен период ИАРА ще получи 35 млн. лв. за контрол и събиране на данни

Заместник-министър Момчил Неков: В следващия програмен период ИАРА ще получи 35 млн. лв. за контрол и събиране на данни - E-Burgas.com

В следващия програмен период Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) ще получи малко над 35 млн. лв. за контрол и събиране на данни от Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА) 2021-2027, или 15% от бюджета на Програмата, който е 237 млн. лв. Това заяви заместник-министърът на земеделието Момчил Неков. Той проведе работна среща в Бургас в централното управление на ИАРА, където беше посрещнат от изпълнителния директор на агенцията Христо Панайотов.

На срещата бяха обсъдени бъдещи технически подобрения и улеснения за инспекторите при осъществяване на контролната дейност. „Днешната среща показва, че са налице диалог, синхронизация и уважение между ръководството на Министерството на земеделието и Агенцията", каза Момчил Неков.

Той допълни, че с цел засилване на контролните функции предстои закупуването на оборудване, включително дронове.

Последва посещение на заместник-министър Неков на пристанището в Несебър, където заедно със служители на ИАРА беше направена инспекция на риболовен кораб. Заместник-министърът се срещна и с местни рибари, които му споделиха за проблемите, пред които браншът им е изправен.

С патрулен катер заместник-министър Момчил Неков обходи акваторията между Несебър и в. с. Елените, като нарушения не бяха констатирани.

Галерия
Свързани статии
Продължават проверките на ИАРА в региона Нови нарушения откриха инспекторите на ИАРА при проверки в страната ИАРА с нов удар по бургаските бракониери, унищожиха 600 м мрежи на Мандра ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден Изпълнителният директор на ИАРА и учени от Института по рибни ресурси обсъдиха резултатите от проведени изследвания Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки) Бургаско сдружение и ИАРА зарибиха Вая с шаран, толстолоб и каракуда ИАРА ще изследва запасите на черноморски видове риби и рапан Генералният директор на ГД „Морско дело и рибарство“ към ЕК Чарлина Вичева проведе работни срещи в Бургас
Тагове
иара
Коментари

Още от последните новини