Срамно начало на учебната година в ОУ „П. Р. Славейков“ – докъде стигнахме?

 

ОУ „Петко Рачов Славейков“ – символ на образование, традиции и устои, се превърна в поредната сцена на нелепи провокации. В продължение на години това училище е било еталон за ред, дисциплина и възпитание на поколения млади хора, които са израствали с любов към знанието и уважение към българските традиции и ценности. И с право – името на училището носи тежестта на големия български възрожденец Петко Рачов Славейков, символ на национално достойнство, патриотизъм и обществена отговорност. 

И какво виждаме днес? На първия учебен ден, символ на новото начало, когато деца и родители пристъпват с вълнение и трепет към вратите на училището, се сблъскваме с нещо абсолютно недопустимо – две колони от балони, подредени в цветовете на знамето на ЛГБТ общността. Абсурдно, че в едно от най-престижните училища в Бургас, на най-тържествения ден в учебната година, входът е украсен със символи, които не само са в разрез с моралните и семейните ценности на голяма част от обществото, но и провокират съзнанието на най-малките ни граждани.

Докъде стигнахме? Това ли са идеалите, които възпитаваме в нашите деца? Кога училището – институцията, която трябва да бъде опора на българските традиции, се превърна в платформа за прокарване на политически или идеологически идеи, несъвместими с българските устои? 

Още по-шокиращо е, че този акт не е случаен пропуск или грешка, а част от цялостната подготовка на първия учебен ден. Не може да не се запитаме – къде е била директорката? Как е възможно човек, който управлява институция с такова значение, да допусне подобно оскверняване на първия учебен ден? Защо тези балони, нарочно подбрани в цветовете на ЛГБТ знамето, са били допуснати на прага на нашите деца? 

Това е абсолютен позор и обида към всички родители и ученици, които очакват училището да бъде място на сигурност, където да се пазят традиционните български ценности. Тази проява е неприемлива и ние категорично настояваме за обяснение от страна на ръководството на училището. Отговорността за тази грозна сцена лежи върху директорката и нейния екип. Подобни действия няма да бъдат толерирани за в бъдеще и всяка следваща изява от този род ще бъде строго осъдена. Ако г-жа директорката не осъзнае грешката си и продължи да допуска подобни провокации, тя ще носи последствията, както пред родителите, така и пред цялото общество.

ОУ „П. Р. Славейков“ е не само образователна институция, но и място, където се формират възгледите на нашите деца за света. Това е изключително важно, и ние няма да позволим то да се превърне в арена за идеологически експерименти. Затова е наложително да се вземат мерки, за да се гарантира, че подобни провокации няма да се повтарят.

П.С.

За всички които си мислят, че това са били просто цветовете на дъгата…

Основната разлика между цветовете на дъгата в природата и знамето на ЛГБТИ е в броя и символиката на цветовете.

1. Цветовете на естествената дъга:
   - Дъгата, която се образува в природата, има седем основни цвята: червено, оранжево, жълто, зелено, синьо, индигово и виолетово. Тези цветове се образуват в резултат на пречупването и разлагането на светлината в капки вода.

2. Цветовете на знамето на ЛГБТИ (ЛГБТК+) общността:
   - Оригиналното знаме на ЛГБТК+ е създадено през 1978 г. от Гилбърт Бейкър. Първоначално знамето е имало 8 цвята, но скоро след това е редуцирано до 6 цвята, които виждаме днес:
     - Червено: живот
     - Оранжево: лекуване
     - Жълто: слънчева светлина
     - Зелено: природа
     - Синьо: хармония/мир
     - Лилаво: дух

Знамето на ЛГБТК+ е символ на гордост и подкрепа за многообразието и равенството, докато дъгата в природата е естествен феномен на светлината.

Да не се чудите когато 16 годишният ви син или дъщеря дойде и ви каже, че се смята за нещо което не е! 
 

 

Галерия
4
До коментар 3
19.09.2024 18:56:14
0
0
Явно сте чел много малко!
3
Николов
18.09.2024 21:35:15
4
2
По-голяма идиотщина от тази статия не съм чел. Не е лесно да си идиот или от "възраждане", в случая са синоними!!!
2
Станимир
18.09.2024 21:20:57
1
2
Това е нормално все пак руския закон който бе наскоро приет и в България няма нищо общо с ЛГБТ пропагандата такава пропаганда в Българските училища не съществува единствената цел на този закон е да запуши устата на учителя за да може да се вкарат в образованието лъжи..
1
Ученик
18.09.2024 17:55:27
3
6
Това е направо отвратителна постъпка. Дано тези които са го допуснали да страдат от тази пропаганда.