Втори национален конкурс за абстрактно изкуство и живопис „Лора Янева“

Втори национален конкурс за абстрактно изкуство и живопис „Лора Янева“ - E-Burgas.com

Общински детски комплекс (ОДК) - Средец, в сътрудничество с Регионалното управление на образованието (РУО) - Бургас и Община Средец, с гордост обявяват старта на Втория национален конкурс за абстрактно изкуство и живопис „Лора Янева“. Конкурсът започва на 1 септември 2024 г. и е насочен към млади творци от детските градини до 12-ти клас.


Тази инициатива е посветена в паметта на Лора Янева – талантлива бургаска художничка, която не само създаваше вдъхновяващи произведения на изкуството, но и беше дълбоко ангажирана с редица благотворителни каузи. Лора е пример за отдаденост и съпричастност, оставила траен отпечатък в културния живот на Бургас и Средец

.
Първото издание на конкурса през миналата година привлече участието на над 2100 произведения от млади таланти от цялата страна. Журито, съставено от художници с дългогодишен опит и близки колеги на Лора Янева, бе високо оценено за своя професионализъм и безпристрастност в оценяването на творбите.


Конкурсът „Лора Янева“ има за цел да открие и подкрепи младите таланти в България, като им даде възможност да изразят своята креативност и да се развиват в сферата на абстрактното изкуство и живопис. Възрастовите групи са разнообразни, като участниците ще имат възможност да се конкурират в различни категории, подходящи за тяхното ниво и опит.


Журито ще отличи най-добрите творби. Всички участници ще получат признание за своето творчество, а победителите ще бъдат наградени с грамоти и специални награди.


Конкурсът е подкрепен от семейството на Лора Янева.
 

Галерия
Свързани статии
Конкурс търси 7 думи, вдъхновени от област Бургас Божана Славкова: Младите хора у нас следват мотото „Правя това, което ми кажат да направя“, но това не води до никъде Включете се във фотоконкурса "Добре с природата" и спечелете награда Уникални гост-солисти идват в Бургас за "Севилският бръснар" Наградиха бургаски ученици в конкурс за есе Ето кои 10 поети ще се борят за наградата "Христо Фотев" в Бургас "Бургас и морето" се завръща на музикалната сцена Общината търси млад архитект, не с опит, а с желание за работа Дванадесет красавици ще се борят за титлата Кралица на Бургас Банята на Сюлейман Великолепни привлече Кралица на Бургас за новата фотосесия на конкурса
Тагове
Лора Янева изкуство живопис конкурс
Коментари

Още от последните новини