Сезонът на рибата: Риболовът в Царево разочарова

Сезонът на рибата: Риболовът в Царево разочарова - E-Burgas.com

 

Репортерът на "Е-Бургас" Николай Узунов посети Царево, за да провери как протича риболовният сезон. Рано сутринта, в 5:45, той се качи на лодка, за да се увери лично в състоянието на риболова и безопасността в местното пристанище.

Още с влизането си в залива, Узунов забеляза тревожна тенденция: от десетките лодки, които се спускаха на вода в полумрака, едва 2-3 бяха оборудвани с каквото и да е осветление. Още по-обезпокоително беше, че нито една от тях не разполагаше с ходови светлини. Този очевиден пропуск в безопасността поставя под съмнение спазването на регулациите и буди въпроси относно контрола на местните власти.

"Очевидно шуробаджанащината е взела връх в царевския кей", коментира Узунов, визирайки липсата на контрол и разпространеното неглижиране на правилата. Той подчерта, че е истинско чудо, че досега няма сериозни инциденти в района, имайки предвид рисковете, свързани с липсата на осветление в тъмната част на денонощието.

Що се отнася до риболова, очакванията също не се оправдаха. "Бях разочарован", споделя Узунов. Оказва се, че повечето рибари са се върнали с празни ръце или с минимален улов, което допълнително подкопава ентусиазма на местните рибари и туристите, които пристигат в Царево с надеждата за добър улов.

Сезонът на рибата в Царево тази година изглежда е белязан както от слаб риболов, така и от пренебрегване на основни правила за безопасност. Въпросите за контрола и управлението на пристанището остават, а местните рибари ще трябва да се надяват на по-добър улов в предстоящите седмици.

Галерия
Коментари

Още от последните новини