Шок и ужас в Бургаското село Маринка

В бургаското село Маринка се разигра тежък инцидент, при който мъж нападнал майка си, която била в тежко здравословно състояние. След случилото се, той се обадил на тел. 112, за да поиска издаване на смъртен акт. Случаят е от преди ден, съобщават местни жители.

На мястото пристигнал екип на Спешна помощ, който намерил тялото на жената, покрито с одеяло, на леглото – сякаш готова за погребение. Синът, който бил неин официален асистент, стоял до нея и изглеждал разтревожен. Жената, на име Анка, била на легло след прекаран инсулт.

„Мъжът беше многословен и се държеше странно, а по пода имаше много счупени стъкла“, разказват свидетели от медицинския екип.

Синът настоявал медиците да не отвиват тялото и веднага да издадат смъртен акт. След като обаче те все пак отвили одеялото, установили, че Анка е все още жива и диша. Жената отворила очи и погледнала медицинската сестра с молба за помощ. Оказало се, че е била оставена дълго време завита, което я довело до полузадушаване.

На място бил извикан допълнителен екип за реанимация, а противно на очакванията на сина, жената била транспортирана в болница „Сърце и мозък“.

„Когато усети, че истината ще излезе наяве, той започна да говори, че я е ударил случайно, че била тежка, да сме я спасили... Ужасяващи неща“, разказват още медиците.

В болницата се установило, че жената е с травматични наранявания, вследствие на побой, а по главата ѝ имало следи от счупени стъкла. В момента полицията разследва случая, като са разпитвани синът, съседи и медицински лица.