Съмнение за умишлен палеж в село Дюлево, община Средец

Съмнение за умишлен палеж в село Дюлево, община Средец - E-Burgas.com

 

Днес около 11 часа в село Дюлево, община Средец, избухна мащабен пожар, който унищожи всички зелени площи около селото, включително гробищния парк. Пожарът, разпространил се бързо заради сухото време и силните ветрове, е запален от две различни места, което поражда съмнения за умишлен палеж.

Местните жители и експерти предполагат, че пожарът може да е предизвикан, за да се улесни изграждането на планиран фотоволтаичен парк в региона. Противниците на проекта смятат, че унищожаването на зелените площи би било изгодно за инвеститорите.

На място веднага пристигна кметът на община Средец, Иван Кичев, който обеща бързо и ефективно разследване на инцидента. Полицията и пожарникарските служби вече са започнали разследване, докато жителите на Дюлево настояват за справедливост и защита на своите интереси.

Галерия
Свързани статии
Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове БСП гр.Средец номинира Йона Чобанова за кмет за местните избори през 2023г. Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Непочистени храсти и дървета са завзели половината от пътното платно към с.Дюлево, Община Средец (снимки) Жители на с.Дюлево тънат в боклук и мизерия Клошар пострадал от пожара в плажната дискотека ''Планет'', откаран е във Варна Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Пенсионери пострадаха при пожар в Банево
Тагове
Средец пожар
Коментари

Още от последните новини