Наглост и беззаконие на ул. “Морска” Собственик на заведение за пици блокира улицата и създава заплахи за гражданите

 

На ул. "Морска" в нашия град назрява сериозен проблем, свързан със заведение за пици, управлявано от гражданин на арабски произход. Обстановката около заведението се влошава с всеки изминал ден, а местните жители се чувстват безсилни срещу демонстративното пренебрегване на всякакви закони и правила от страна на собственика. Въпреки че официални сигнали до институциите все още не са подавани, е очевидно, че е необходима спешна и щателна проверка от съответните органи.

Една от най-сериозните нередности е свързана с тротоара пред заведението, който е изцяло окупиран от маси и пейки, разположени на тротоара. Пешеходците са принудени да се движат по пътното платно, което ги излага на сериозен риск. Но наглостта на собственика не спира дотук. Той е превзел и самия път, където редовно паркира автомобила си, като по този начин създава пречки за другите участници в движението.

Най-смущаващият аспект на ситуацията обаче е поведението на собственика. Той се е самопровъзгласил за "шериф" на улицата, като нагло претендира за контрол върху това кой може да паркира в района. Известно е, че този човек търси сметка на всеки, който се осмели да спре пред неговото заведение, и дори стига до крайни прояви на агресия. В последно време той е започнал да плюе по автомобилите на тези, които спират на улицата, а в допълнение – поставя камъни, за да заплашва шофьорите и да възпрепятства нормалното движение.

Гражданите са силно обезпокоени от това поведение, което е недопустимо и трябва да бъде прекратено незабавно. Настоящата ситуация изисква бърза и решителна намеса от страна на РЗИ (Регионална здравна инспекция) и БАБХ (Българска агенция по безопасност на храните), които трябва да извършат задълбочена проверка на заведението. Необходимо е също така да се включат и други компетентни органи, като полицията и общинските власти, които да възстановят реда на улицата и да санкционират безобразното поведение на собственика.

Институциите не могат повече да останат безучастни. Още преди да бъдат подадени сигнали, ясно е, че тази ситуация представлява сериозна заплаха както за безопасността на гражданите, така и за нормалното функциониране на градската инфраструктура. Проблемът не бива да се пренебрегва и да се допуска още по-голяма ескалация на напрежението.

Затова призоваваме РЗИ, БАБХ, общината и полицията да се задействат незабавно и да извършат проверка както на хигиенните условия в заведението, така и на незаконното заемане на обществено пространство. Това заведение се е превърнало не само в опасно за здравето на клиентите място, но и в източник на напрежение и конфликти с местните жители. Необходими са бързи и ефективни мерки, за да се възстанови редът и да се гарантира, че законите се спазват от всички, без изключение.

Галерия
7
Ухо
19.09.2024 07:33:31
0
0
Тоя пицар е ухо на куките
6
Запознат
19.09.2024 06:22:42
0
0
Аз като гледам снимките на колата и познавайки на кой е. Ако е тръгнал срещу този човек направо да сменя града.
5
Петя
18.09.2024 21:01:51
0
0
В началото като отвори пиците бяха хубави, малко след това качеството се развали. Сега са малки, тестени и много скъпи
4
Милен
18.09.2024 17:57:31
0
0
Страшно агресивен и неуравновесен човек. Постоянно вика агресивно на всички и се държи крайно неприемливо. Няма човек с който не се е скарал.
3
Махалата
18.09.2024 17:20:11
0
0
Напълно съм съгласен . Този мангал е адски агресивен и страхотен песюр . Вътре винаги е адски мръсно , а той винаги оклепан и потен . Аз също съм виждал да се чеше по задника и после да меси тестото и никога не ползва ръкавици .
2
Иван
18.09.2024 17:00:54
0
0
най-мръсното място, което съм виждал, а пекарят е толкова мръсен, колкото пицарията му????
1
Погнусен
18.09.2024 16:51:12
0
0
Бърка си отзад и после меси тестото. Страшна гнусотия. Мишки и хлебарки пълно