Днес в Царево: Експертна група инспектира брегозащитното съоръжение на Северния плаж

Днес в Царево: Експертна група инспектира брегозащитното съоръжение на Северния плаж - E-Burgas.com

 

Днес в град Царево бе изпратена специализирана група от областната управа, която извърши инспекция на брегозащитното съоръжение, разположено на Северния плаж. Основната цел на мероприятието бе да се удостовери здравината и състоянието на съоръжението, което играе ключова роля в предпазването на бреговата линия от ерозия и други природни въздействия.

Инспекцията се проведе в контекста на редовните проверки, които се извършват с цел гарантиране на безопасността и устойчивостта на подобни съоръжения. Заключенията от проверката ще бъдат използвани за изготвяне на планове за поддръжка или евентуални подобрения, ако това е необходимо.

Местните власти подчертаха значението на подобни инспекции, като отбелязаха, че запазването на здравината на бреговите съоръжения е от съществено значение за защитата на крайбрежната инфраструктура и опазването на природните ресурси на региона. Очаква се окончателният доклад от проверката да бъде готов в следващите дни.

В мероприятието се включиха различни експерти от областна управа, представителите на фирмата изпълнител, проектанта на съоръжението,  Дайв Технолъджис и др. 
 

Проекта беше реализиран през 2022 год. За сумата от 15 милиона лева. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини