Верижна катастрофа блокира главния път Бургас-Созопол

Верижна катастрофа блокира главния път Бургас-Созопол - E-Burgas.com

 

След като вчера писахме за пътя Бургас -  Созопол инцидентите не закъсняха, през вечерта, на главния път от Созопол към Бургас, в района на автобусната спирка за местността "Отманли", се случи верижна катастрофа с множество участници. В инцидента са участвали поне пет леки автомобила и микробус с пътници, което е довело до пълно блокиране на пътя.

Според информация от мястото на инцидента, колите са се нанизали една в друга, което затруднява идентифицирането на точните обстоятелства на сблъсъка. Шофьор, който се е движел в отсрещното платно в посока Созопол, съобщава, че е видял катастрофата в момента на нейното настъпване.

Състоянието на пътя в района е изключително лошо, като липсват основни съоръжения като маркировка, осветление и дори храстите и дърветата не се подрязват. Това поставя сериозни въпроси за безопасността на този важен маршрут, който свързва Бургас и Созопол.

Властите са на място и работят по разчистването на катастрофата и установяването на причините за инцидента. Трафикът в района остава затруднен, а шофьорите се съветват да избягват пътуване по този участък до нормализиране на обстановката.

Коментари

Още от последните новини