Интерактивен спектакъл в античната куполна гробница в Поморие

Интерактивен спектакъл в античната куполна гробница в Поморие - E-Burgas.com

 

На 31 август 2024 г. Поморие ще бъде домакин на уникално културно събитие - интерактивен спектакъл, наречен "Кабирска мистерия", който ще се проведе в античната куполна гробница на града. Този спектакъл обещава да пренесе зрителите в магичен свят, като съчетава древна история, музика и хореография.

Събитието е част от Фестивала на тракийската култура, който се провежда ежегодно в региона. "Кабирска мистерия" ще разкрие пред зрителите мистични ритуали и обреди от древността, пресъздадени чрез съвременни артистични форми. Гробницата, която сама по себе си е уникален археологически обект, ще се превърне в сцена за този неповторим спектакъл.

Очаква се спектакълът да привлече значителен брой посетители както от региона, така и от цялата страна, благодарение на комбинацията от уникална локация и иновативен подход към изкуството. Събитието е планирано да започне в 21:00 часа, а местата за зрителите са ограничени, което прави преживяването още по-ексклузивно.

Тази културна инициатива е част от усилията на местната власт и организаторите да популяризират богатото историческо и културно наследство на Поморие и да го превърнат в притегателен център за туристи и любители на историята и изкуството.

Коментари

Още от последните новини