Обсъждат създаването на пешеходна зона в Поморие, канят живущите на "Крайезерна" на среща

Обсъждат създаването на пешеходна зона в Поморие, канят живущите на

С цел да се осигури свободен пешеходен достъп по ул. „Крайбрежна“ в гр. Поморие, обособила се в търговска улица с множество заведения, магазини, атракциони и др., както и да се защити пешеходния поток към и от плажната ивица, общината представя проект за организация на движението и създаване на пешеходна зона.

Предложението се отнася за ул. „Крайбрежна“ от кръстовището ѝ с ул. „Цар Петър“ до кръстовището ѝ с ул. „Цар Освободител“, за периода
от 15 юни до 15 септември, всяка година, както следва:

в часовия пояс от 10.30 ч. – 06.00 ч. улицата да е само пешеходна

в часовия пояс от 06.00 ч. – 10.30 ч. улицата да е за смесено движение – за пешеходци и за движение на МПС, както и за зареждане

* За текущата година от 01.07 – 15.09

За целта, горепосоченият участък от улица „Крайбрежна“ ще бъде затворен с бариери, които ще бъдат вдигнати само в часовете за движение на моторни превозни средства, както и по всяко време за живущите на улицата и за специализираните автомобили на Спешна помощ, Пожарна и Полиция, които ще разполагат с електронен или друг вид пропуск.

Достъпът до улица „Крайбрежна“ от пресечните ѝ улици – „Черно море“, „Рибарска“, „Стара планина“, „Ахелой“ и „Витоша“ ще бъде ограничен от кашпи със зелена растителност.

Поморийци могат да изпращат мнения и предложения по Проекта можете да изпращате на имейл: [email protected], в срок до 10 юни 2022 г.

Каним живущите на ул. „Крайбрежна“ на среща – обсъждане на 15.06.2022 г. (сряда), от 16.00 ч. в зала № 2 на Община Поморие, на адрес: гр. Поморие, ул. Солна 5, ет. 1.

Свързани статии
Поморие домакин на среща на директорите на Центровете за личностно развитие В Поморие ударно полагат маркировка и през уикенда Продължава кампанията за Петя от Поморие – жената има спешна нужда от подкрепа Бележит творец предизвика фурор на изложбата си в Поморие (Снимки) Съдът отхвърли протеста на прокуратурата срещу болницата в Поморие Туристическият бранш в Поморие: Липсата на спасители пак ще е сериозен проблем Започва реализацията на генералния план на движението в Поморие Поморие отново е столица на православието Затварят за ремонт улицата зад хотел "България" И Поморие започва битката с комарите
Тагове
поморие улица
Коментари

Още от последните новини