Областният управител Мария Нейкова се запозна с проблемите в Созопол (Снимки)

Областният управител Мария Нейкова се запозна с проблемите в Созопол (Снимки) - E-Burgas.com

Редица казуси с обществена значимост поставиха гражданите на Созопол по време на първата изнесена приемна на областния управител проф. Мария Нейкова. Приемният ден мина при засилен интерес от страна на созополчани, които открито излагаха проблемите си в търсене на съдействие за разрешаването им.

Голяма част от представените казуси бяха свързани с развитието на Созопол като туристическа дестинация, ползването и стопанисването на плажовете, както и теми, които предизвикват обществена тревожност.

Местната общност поиска съдействие за съхраняване на остров Свети Кирик и рушащото се от години морско училище. Редица областни управители са давали становище за прехвърлянето на острова за ползване от Община Созопол, но и досега няма решение на казуса.

По темата със спорния строеж на „Алепу“ Нейкова коментира, че в момента институциите работят активно за изясняване на казуса.

„Уверена съм, че има воля за разрешаване на проблемите на „Алепу“, което е необходимо, за да бъде върнато доверието на гражданите“- коментира областният управител.

Нейкова пое ангажимент да съдейства срочно според правомощията си на областен управител в предвижването на наболелите проблеми към компетентните институции, с което гражданите и обществените организации да получат ясна посока в разрешаването им.

В началото на своето посещение областният управител се срещна с кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев, където разискваха по теми, касаещи бъдещи инвестиционни проекти и предизвикателствата, които стоят пред общината в решаването на дългогодишни проблемни въпроси. Тя бе посрещната в общинския съвет и от председателя на местния парламент Георги Пинелов, който я запозна с работата на общинския съвет и готовността за предстоящия туристически сезон.

Галерия
Свързани статии
Светило в кардиологията ще преглежда по здравна каса в Созопол Синята зона в Созопол вече е в сила Софийски дрифтаджия подлуди село Росен, отнесе само акт Созопол открива сезона с концерт и огнено шоу Модернизират рибарското пристанище в Созопол за 750 хил.лв. Затварят ключово кръстовище в Созопол до 8 май И Созопол актуализира цените на платеното паркиране за лятото Поставят контейнери за строителни отпадъци на няколко места в Созопол Безплатна занималня за децата в Созопол през пролетната ваканция Затварят за движение улица в Созопол до края на април
Тагове
созопол мария нейкова областна администрация
Коментари

Още от последните новини