Областният управител Мария Нейкова се запозна с проблемите в Созопол (Снимки)

Областният управител Мария Нейкова се запозна с проблемите в Созопол (Снимки) - E-Burgas.com

Редица казуси с обществена значимост поставиха гражданите на Созопол по време на първата изнесена приемна на областния управител проф. Мария Нейкова. Приемният ден мина при засилен интерес от страна на созополчани, които открито излагаха проблемите си в търсене на съдействие за разрешаването им.

Голяма част от представените казуси бяха свързани с развитието на Созопол като туристическа дестинация, ползването и стопанисването на плажовете, както и теми, които предизвикват обществена тревожност.

Местната общност поиска съдействие за съхраняване на остров Свети Кирик и рушащото се от години морско училище. Редица областни управители са давали становище за прехвърлянето на острова за ползване от Община Созопол, но и досега няма решение на казуса.

По темата със спорния строеж на „Алепу“ Нейкова коментира, че в момента институциите работят активно за изясняване на казуса.

„Уверена съм, че има воля за разрешаване на проблемите на „Алепу“, което е необходимо, за да бъде върнато доверието на гражданите“- коментира областният управител.

Нейкова пое ангажимент да съдейства срочно според правомощията си на областен управител в предвижването на наболелите проблеми към компетентните институции, с което гражданите и обществените организации да получат ясна посока в разрешаването им.

В началото на своето посещение областният управител се срещна с кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев, където разискваха по теми, касаещи бъдещи инвестиционни проекти и предизвикателствата, които стоят пред общината в решаването на дългогодишни проблемни въпроси. Тя бе посрещната в общинския съвет и от председателя на местния парламент Георги Пинелов, който я запозна с работата на общинския съвет и готовността за предстоящия туристически сезон.

Галерия
Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми Коледарчета от ДГ „Златното ключе“ наричаха за здраве в Областна администрация С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Мария Нейкова: За два месеца постигнахме успех по няколко важни за Поморие теми
Тагове
созопол мария нейкова областна администрация
Коментари

Още от последните новини