Областният управител Мария Нейкова се запозна с проблемите в Созопол (Снимки)

Областният управител Мария Нейкова се запозна с проблемите в Созопол (Снимки) - E-Burgas.com

Редица казуси с обществена значимост поставиха гражданите на Созопол по време на първата изнесена приемна на областния управител проф. Мария Нейкова. Приемният ден мина при засилен интерес от страна на созополчани, които открито излагаха проблемите си в търсене на съдействие за разрешаването им.

Голяма част от представените казуси бяха свързани с развитието на Созопол като туристическа дестинация, ползването и стопанисването на плажовете, както и теми, които предизвикват обществена тревожност.

Местната общност поиска съдействие за съхраняване на остров Свети Кирик и рушащото се от години морско училище. Редица областни управители са давали становище за прехвърлянето на острова за ползване от Община Созопол, но и досега няма решение на казуса.

По темата със спорния строеж на „Алепу“ Нейкова коментира, че в момента институциите работят активно за изясняване на казуса.

„Уверена съм, че има воля за разрешаване на проблемите на „Алепу“, което е необходимо, за да бъде върнато доверието на гражданите“- коментира областният управител.

Нейкова пое ангажимент да съдейства срочно според правомощията си на областен управител в предвижването на наболелите проблеми към компетентните институции, с което гражданите и обществените организации да получат ясна посока в разрешаването им.

В началото на своето посещение областният управител се срещна с кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев, където разискваха по теми, касаещи бъдещи инвестиционни проекти и предизвикателствата, които стоят пред общината в решаването на дългогодишни проблемни въпроси. Тя бе посрещната в общинския съвет и от председателя на местния парламент Георги Пинелов, който я запозна с работата на общинския съвет и готовността за предстоящия туристически сезон.

Галерия
Свързани статии
Община Созопол дава 500 лв. за идеен проект за паметник на Левски Обсъдиха на високо ниво демографската криза и изсичането на горите в Странджа Бъдещ ландшафтен архитект стана Мис Созопол 2021 (Снимки) Румен Радев в Созопол: България няма време за пилеене, за да организира избори след избори Румен Радев идва на празника на Созопол В Созопол напомниха на земеделците, че е сезонът на пожарите Кмет и областен управител изпратиха айтоската надежда Селин Али на олимпиадата в Токио Мария Нейкова: Наредбата за обезвреждане на странични животински продукти е неработеща В Созопол организираха плувен маратон Областният управител Мария Нейкова посвети рождения си ден на благотворителна кауза (Снимки)
Тагове
созопол мария нейкова областна администрация
Коментари

Още от последните новини