Коледарчета от ДГ „Златното ключе“ наричаха за здраве в Областна администрация

Коледарчета от ДГ „Златното ключе“ наричаха за здраве в Областна администрация - E-Burgas.com

Коледарчета от ДГ „Златното ключе“ наричаха за здраве в Областна администрация Бургас. Те отправиха своите пожелания към областния управител проф. Мария Нейкова, служителите на администрацията и към жителите на област Бургас за мирна, плодородна и благословена 2023 година.

Проф. Нейкова лично посрещна скъпите гости. С дебели ямурлуци, с ритуални геги с краваи и китка за здраве, богато украсени калпаци и с греещи от усмивки лица, малчуганите представиха богат репертоар от коледарски песни и наричания и зарадваха служителите на администрацията със знанията си за традициите.

Силно впечатлена проф. Нейкова заяви, че ще подари екскурзия на малките коледарчета до зоологическата градина в Стара Загора.

„Благодаря на ръководството на ДГ „Златното ключе“ и на целия състав на детското заведение, че обръщат внимание и учат децата от ранна възраст да ценят и спазват българските традиции“, каза областният управител.

По традиция в навечерието на Коледните празници екипът на Областна администрация Бургас посреща малки коледарчета с надеждата, че те ще донесат щастие и светли бъдещи дни.

Свързани статии
Коледари гостуваха на последната сесия в поморийския съвет (Видео) "Елха на доброто" отново ще зарадва децата в риск Областният управител Мария Нейкова се запозна с проблемите в Созопол (Снимки) Вълчо Чолаков публикува отчет на мандата си
Тагове
коледари областна администрация
Коментари

Още от последните новини