Обжалват присъдата по делото за смъртта на Милен Цветков

Обжалват присъдата по делото за смъртта на Милен Цветков - E-Burgas.com
cross.bg

След катастрофата, причинила смъртта на журналиста Милен Цветков, Съдът присъди на извършителя Кристиян Николов 9 години затвор за причиняване на смърт на пътя след употреба на наркотици. Вчера Софийската градска прокуратура протестира присъдата и ще настоява Апелативният съд да признае Николов за виновен по обвинение в умишлено причиняване на смърт.

Менко Менков е адвокат на близките на загиналия журналист. Той заяви, че те ще обжалват присъдата. Да се докаже умисъл заради употреба на алкохол или наркотици е възможно, но случаите са редки, обясни адвокатът.

Има смисъл да се повдигне такова обвинение, защото в случая се касае за коктейл от няколко наркотични вещества в кръвта, както и за изключително брутално и тежко нарушаване на правилата за движение по пътищата, категоричен е Менков.

Той нарече „приказки от 1001 нощ” обясненията на обвиняемия за това как са попаднали наркотичните вещества в организма му.

Експертите бяха категорични, че особено кокаинът не може да бъде абсорбиран от организма на човек с прием на чай или паста за зъби. Това става единствено с венозен прием или вдишване, обясни адвокатът.

Свързани статии
Започна делото за брутално убийство в село Терзийско Съдът изслуша двама полицаи по дело за тежко убийство в Слънчев бряг Докараха Рагевски в съда с конвой от над 15 души и викове "изрод" и "убиец" Възобновяват делото за разораните дюни на Каваци Бургаският съд няма да предоставя данни на Турция за четиримата граничари Близки на Милен Цветков се събраха да почетат паметта на журналиста Сериозен ръст на гражданските дела в Бургас Миню Стайков се завърна у дома, вече е с по-лека мярка Съдът в Къркларели ще заседава по делото срещу Михаил Цонков и колегите му Батката с питбула от "Меден рудник" саботира делото, иска друг адвокат
Тагове
милен цветков дело
Коментари

Още от последните новини