Съдът изслуша двама полицаи по дело за тежко убийство в Слънчев бряг

Съдът изслуша двама полицаи по дело за тежко убийство в Слънчев бряг - E-Burgas.com

Бургаският окръжен съд изслуша двама свидетели по дело за убийство с подсъдим Павел Г. Той е привлечен като обвиняем за извършено престъпление на 21.05.2020 г., в сградата на к-с „Българска роза" в „Слънчев бряг", където умишлено умъртвил Т. Г., чрез нанасяне на прободно-порезни рани в областта на главата, шията, раменния пояс и горната част на гърдите, с нож с дървена дръжка, от което е последвала смъртта на пострадалата, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата.

По искане на защитата и подсъдимият, със съгласието на държавното обвинение и поверениците на пострадалото лице Л. С. (дъщеря на убитата), делото ще протече по реда на Глава 27 от НПК – Съкратено съдебно следствие, по диференцираната процедура на чл. 371, т. 1. Съдебният състав ще изслуша само 9 свидетели, двама от които – И. К. и С. К. дадоха показания в днешното заседание. И двамата към времето на деянието са работили като полицейски служители в РУ-Сл. бряг. Съдът ще изслуша и направените съдебно-психиатрични и техническа експертиза. При произнасянето на своята присъда, в останалата част от доказателствата, Окръжен съд - Бургас ще се ползва от свидетелските показания направени в досъдебното производство.

В съдебното заседание, пред съда подсъдимият заяви, че ще се ползва от правото си да даде обяснения след изслушването на призованите свидетели и събирането на всички доказателства в хода на съдебното следствие. Той не се призна за виновен.

Окръжен съд – Бургас е насрочил следващите заседания по делото на 29 и 30 март.

Свързани статии
Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Четирима нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд - Бургас Млад мъж скочи от Аспаруховия мост Експерт по национална сигурност: Насилието на границата ескалира! Задържаха под стража обвиняемият за убийството в Слънчев бряг Осъдиха мъж, опитал да подкупи полицай, на 3-годишен изпитателен срок Бургаският съд отказа да екстрадира руски гражданин Съдът безкомпромисен към развратника Милко от "Славейков"
Тагове
съд дело убийство
Коментари