Възобновяват делото за разораните дюни на Каваци

Възобновяват делото за разораните дюни на Каваци - E-Burgas.com
zonaburgas.bg

Възобновяват делото за разораните пясъчни дюни в местността Каваци. Иван Нончев и Манол Пазвантов ще се изправят отново пред Окръжния съд в Бургас - като подбудител и като извършител, информира БНР. Природната забележителност бе увредена с верижна машина, като за това заплатено - със сумата от 1000 лева.

Разпоредително заседание в 11.00 часа ще определи по какъв ред ще тръгне делото, какви искания ще имат страните. Казусът бе върнат на прокуратурата преди повече от година, за да се изяснят фактическите обстоятелства.

Иван Нончев е обвинен за това че е дал съвети и пари Пазвантов с машина без регистрационен номер да намали височината на дюните в местността Каваци на границата на източната и югоизточната част на имота му,  като става дума за над - 1295 кв.метра в защитена територия и прилежащата територия за опазването ѝ.

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър РИОСВ-Бургас извърши проверка на разораване на плажа Корал Хотелиер на Бутамята за проверката на РИОСВ: Тук никога не е имало дюни, багерът е почиствал плажа РИОСВ: Оторизирана техника е нарушила дюни в Синеморец Започна делото за брутално убийство в село Терзийско Къмпинг „Каваци“ остана без ток, местните притеснени от кражби Обжалват присъдата по делото за смъртта на Милен Цветков Съдът изслуша двама полицаи по дело за тежко убийство в Слънчев бряг Новият екоминистър: Трябва да си върнем плажовете и да опазим дюните
Тагове
каваци дюни дело
Коментари

Още от последните новини