Възобновяват делото за разораните дюни на Каваци

Възобновяват делото за разораните дюни на Каваци - E-Burgas.com
zonaburgas.bg

Възобновяват делото за разораните пясъчни дюни в местността Каваци. Иван Нончев и Манол Пазвантов ще се изправят отново пред Окръжния съд в Бургас - като подбудител и като извършител, информира БНР. Природната забележителност бе увредена с верижна машина, като за това заплатено - със сумата от 1000 лева.

Разпоредително заседание в 11.00 часа ще определи по какъв ред ще тръгне делото, какви искания ще имат страните. Казусът бе върнат на прокуратурата преди повече от година, за да се изяснят фактическите обстоятелства.

Иван Нончев е обвинен за това че е дал съвети и пари Пазвантов с машина без регистрационен номер да намали височината на дюните в местността Каваци на границата на източната и югоизточната част на имота му,  като става дума за над - 1295 кв.метра в защитена територия и прилежащата територия за опазването ѝ.

Свързани статии
Пожарна-кемпер заседна на дюните край Шофьорския плаж Мария Нейкова: Усещането за безнаказаност и отсъствие на институциите трябва да спре Докараха Рагевски в съда с конвой от над 15 души и викове "изрод" и "убиец" Напрежение на Каваци заради незаконни постройки Ето кои са 13-те най-безопасни плажове у нас Терени, за строителство на хотели край Приморско се оказаха върху дюни Бургаският съд няма да предоставя данни на Турция за четиримата граничари Багери на плажа разбуниха духовете и на север Глобяват концесионера на "Смокиня" с 3 856 лв. Прокуратурата извършва допълнителни проверки
Тагове
каваци дюни дело
Коментари

Още от последните новини