Възобновяват делото за разораните дюни на Каваци

Възобновяват делото за разораните дюни на Каваци - E-Burgas.com
zonaburgas.bg

Възобновяват делото за разораните пясъчни дюни в местността Каваци. Иван Нончев и Манол Пазвантов ще се изправят отново пред Окръжния съд в Бургас - като подбудител и като извършител, информира БНР. Природната забележителност бе увредена с верижна машина, като за това заплатено - със сумата от 1000 лева.

Разпоредително заседание в 11.00 часа ще определи по какъв ред ще тръгне делото, какви искания ще имат страните. Казусът бе върнат на прокуратурата преди повече от година, за да се изяснят фактическите обстоятелства.

Иван Нончев е обвинен за това че е дал съвети и пари Пазвантов с машина без регистрационен номер да намали височината на дюните в местността Каваци на границата на източната и югоизточната част на имота му,  като става дума за над - 1295 кв.метра в защитена територия и прилежащата територия за опазването ѝ.

Свързани статии
Напрежение на Каваци заради незаконни постройки Ето кои са 13-те най-безопасни плажове у насТерени, за строителство на хотели край Приморско се оказаха върху дюниБургаският съд няма да предоставя данни на Турция за четиримата граничари Багери на плажа разбуниха духовете и на северГлобяват концесионера на "Смокиня" с 3 856 лв.Прокуратурата извършва допълнителни проверкиПрокуратурата се самосезира по случая с разораването на „Смокиня“Сериозен ръст на гражданските дела в БургасМиню Стайков се завърна у дома, вече е с по-лека мярка
Тагове
каваци дюни дело
Коментари

Още от последните новини