Никола Минчев: България не е бедна държава, просто е безумно крадена

Никола Минчев: България не е бедна държава, просто е безумно крадена - E-Burgas.com
Снимка БТА

В предаването „Панорама" по БНТ Никола Минчев, каза че България не е бедна държава, просто е безумно крадена, спираме течовете. „Бюджет 2022 е инвестиционен и социален, което ще доведе до растеж. Не се взима прекалено голям дълг и цифрите го показват". По думите му голяма част от публичния ресурс ще отиде където трябва.

"Дефицитът от 4,1 процента е обвързан с ковид кризата и може да намалява, той е приемлив", допълни Никола Минчев. Във връзка с украинската криза той коментира, че България е част от НАТО и ЕС и страната ни ще отстоява този избор. Според Никола Минчев България трябва винаги да има предвид енергийната зависимост от Русия.

"Първата стъпка на правителството ще бъде измененията в Закона за съдебната власт, закриването на спецправосъдието, изменение на дейността на КПКОНПИ", добави Никола Минчев. Според него липсва санкционен механизъм срещу неспазването на зеления сертификат.

Във връзка дали се пазят министрите от опозицията, например Бойко Рашков от питанията на ДПС, Никола Минчев коментира: "Аз като председател нямам функцията да осъществявам контрол на качеството на отговорите".

Свързани статии
Свикват извънредно заседание на парламента на 6 декември Ден втори - депутатите отново избират председател на НС Първи звънец на 48-то Народно събрание Няма да поканят Митрофанова и Лешуков за откриването на 48-то Народното събрание Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Министри отново ще отговарят на въпроси в парламента 99 въпроса към Бойко Рашков на парламентарния контрол Отново изслушват Петков в парламента Президентът продължава консултациите с партиите и днес Новият парламент започва работа от днес
Тагове
никола минчев парламент
Коментари

Още от последните новини