Новият парламент започва работа от днес

Новият парламент започва работа от днес - E-Burgas.com

Новото народно събрание започва работа от днес. Това е третият път в рамките на година, в който парламентът се свиква. Все още не е ясно колко дълъг ще бъде животът му е дали той ще успее да излъчи редовно правителство.

Новите депутати ще положат клетва, а днес ще бъдат избрани и председател и зам.-председатели. 

По традиция първото заседание ще бъде открито в 9 ч. от най-възрастния депутат. В този парламента това е д-р Силви Кирилов от “Има такъв народ“. В предишните два парламента това бе икономиста Мика Зайкова.

В 47-мото Народно събрание влизат 7 партии след изборите на 14-ти ноември. Те бяха спечелени от “Продължаваме промяната” - новият политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Втори се наредиха от ГЕРБ, а трети - от ДПС. Четвъртата формация, която влиза в парламента е БСП. Пети се наредиха от “Има такъв народ”, а шести - от “Демократична България”. 4-процентовата бариера бе прескочена и от партия “Възраждане”, която е нова в Народното събрание. 

Свързани статии
Свикват извънредно заседание на парламента на 6 декември Ден втори - депутатите отново избират председател на НС Първи звънец на 48-то Народно събрание Няма да поканят Митрофанова и Лешуков за откриването на 48-то Народното събрание Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Министри отново ще отговарят на въпроси в парламента 99 въпроса към Бойко Рашков на парламентарния контрол Никола Минчев: България не е бедна държава, просто е безумно крадена Отново изслушват Петков в парламента Коалиционните партньори: Съставянето на редовно правителство е на финална права
Тагове
Парламент народно събрание
Коментари

Още от последните новини