Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии

Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии - E-Burgas.com

Резултатите от предсрочните избори вече са ясни официално. Изчисленията на Централната избирателна комисия потвърждават, че в 48-ото Народно събрание влизат 7 партии.

Това са ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната", ДПС, "Възраждане", "БСП за България", "Демократична България" и новата формация "Български възход".

В брой депутати това означава: ГЕРБ-СДС с 67, "Продължаваме промяната" - 53, ДПС - 36, "Възраждане" - 27, "БСП за България" - 25, "Демократична България" - 20, "Български възход" ще има 12 депутати. Имената им се очаква да бъдат обявени в следващите дни, припомни БНТ.

Рекордно много - над 87 600 души, са отишли да гласуват, но не са подкрепили никого.

Така е разпределен вотът на 2 601 963-ма избиратели, участвали в тези избори. Резултат, който прави формирането на управляващо стабилно мнозинство трудно.

Свързани статии
Мнозинството от българите предпочита да гласува с машини за честни избори Свикват извънредно заседание на парламента на 6 декември Ден втори - депутатите отново избират председател на НС Първи звънец на 48-то Народно събрание Няма да поканят Митрофанова и Лешуков за откриването на 48-то Народното събрание Ден за размисъл преди изборите утре Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас СИК посочи местата за гласуване на хората с увреждания в Бургаско Демонстрации как се гласува с машина започват на ключови места в Бургас Започна пробното гласуване, 400 машини вече са из страната
Тагове
партии парламент избори
Коментари

Още от последните новини