Президентът продължава консултациите с партиите и днес

Президентът продължава консултациите с партиите и днес - E-Burgas.com

Продължават консултациите с президента Румен Радев и парламентарно представените партии в 47-ото Народно събрание.

Днес той ще се срещне с групите на ”Има такъв народ”, ”Демократична България” и ”Възраждане”. Вчера Радев проведе срещи с първите четири политически сили - "Продължаваме Промяната", ГЕРБ-СДС, ДПС и БСП. Според конституционната процедура, следва връчването на първия мандат. Той ще отиде в първата политическа сила – „Продължаваме Промяната”.

Според неофициална информация в правителството „Петков” ще има четирима вицепремиери и около 20 министерства. Политическите партии в коалицията ще ги разделят по формулата 10-4-4-3 според числеността им в Народното събрание. Очаква се днес да има повече яснота около структурата и състава на кабинета.

Свързани статии
Организират безплатни консултации за ученици след 12 клас Радев: Вървим към икономическа самоликвидация Румен Радев няма намерения да сменя шефа на НСО Министри отново ще отговарят на въпроси в парламента Президентът: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът 99 въпроса към Бойко Рашков на парламентарния контрол Плевнелиев: Радев се е обградил с полковници от ДС и КГБ Никола Минчев: България не е бедна държава, просто е безумно крадена Отново изслушват Петков в парламента И президентът се самоизолира като контактен на Никола Минчев
Тагове
Радев консултации парламент
Коментари

Още от последните новини