Президентът продължава консултациите с партиите и днес

Президентът продължава консултациите с партиите и днес - E-Burgas.com

Продължават консултациите с президента Румен Радев и парламентарно представените партии в 47-ото Народно събрание.

Днес той ще се срещне с групите на ”Има такъв народ”, ”Демократична България” и ”Възраждане”. Вчера Радев проведе срещи с първите четири политически сили - "Продължаваме Промяната", ГЕРБ-СДС, ДПС и БСП. Според конституционната процедура, следва връчването на първия мандат. Той ще отиде в първата политическа сила – „Продължаваме Промяната”.

Според неофициална информация в правителството „Петков” ще има четирима вицепремиери и около 20 министерства. Политическите партии в коалицията ще ги разделят по формулата 10-4-4-3 според числеността им в Народното събрание. Очаква се днес да има повече яснота около структурата и състава на кабинета.

Свързани статии
Свикват извънредно заседание на парламента на 6 декември Президентът кани ДПС на консултации Ден втори - депутатите отново избират председател на НС Първи звънец на 48-то Народно събрание Няма да поканят Митрофанова и Лешуков за откриването на 48-то Народното събрание Радев за войната по пътищата: Цяло поколение израсна без масов спорт и природосъобразен начин на живот Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Президентът: Старостта не бива да е бреме, обществото ни е в дълг на възрастните хора Президентът Радев: Всяко поколение трябва да отстоява независимостта на България Радев в Бургас: Изгубихме двама доблестни полицаи
Тагове
Радев консултации парламент
Коментари

Още от последните новини