Няма да поканят Митрофанова и Лешуков за откриването на 48-то Народното събрание

Няма да поканят Митрофанова и Лешуков за откриването на 48-то Народното събрание - E-Burgas.com

Посланикът на Русия и Елеонора Митрофанова и временно управляващият посолството на Беларус у нас Никита Лешуков няма да получат покани за откриването на 48-ото Народно събрание. Това съобщи Надежда Йорданова от "Демократична България" след среща на парламентарно представените партии в парламента, цитирана от БНТ.

През последните дни три от парламентарно представените партии се обявиха против руския посланик Елеонора Митрофанова да присъства на първото заседание на 48-ото Народно събрание - ГЕРБ, "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

Според "Възраждане" тези действия ще развалят отношенията на България с Русия. От БСП по-скоро запазиха неутралитет, а ДПС не коментираха темата.

От "Български възход" определиха спора за присъствието на Митрофанова като политическа пушилка и призоваха да не се измества фокусът от дискусиите за проблемите в България. 

По протокол на първото заседание на новия парламент присъстват представителите на чуждестранния дипломатически корпус.

Свързани статии
Свикват извънредно заседание на парламента на 6 декември Ден втори - депутатите отново избират председател на НС Първи звънец на 48-то Народно събрание Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Митрофанова пак размаха пръст: България да не дава оръжия на псевдогероите на Украйна! Министри отново ще отговарят на въпроси в парламента 99 въпроса към Бойко Рашков на парламентарния контрол Кирил Петков: Едва ли "Възраждане" са говорили два часа с Митрофанова за Пушкин Никола Минчев: България не е бедна държава, просто е безумно крадена Отново изслушват Петков в парламента
Тагове
парламент митрофанова
Коментари

Още от последните новини