Мощите на св. Ефрем Нови идват днес в Приморско

Мощите на св. Ефрем Нови идват днес в Приморско - E-Burgas.com

Иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, пристигат в храм „Св. Св. Кирил и Методий“, в Приморско. Светинята ще остане през целия ден за поклонение на християните. От 19 часа в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение.

Множество чудеса се случиха и в България на местата, където иконата беше изложена за поклонение. Жена от Ямбол сподели за мигновенна помощ от св. Ефрем Нови в момент, когато се е била задавила и го е призовала в ума си. Млада дама от Тополовград на име Петя, свидетелства за изцеление от тежка форма на коронавирус и отдава спасението си на молитвите към свети Ефрем. Жена от Елхово си е намерила работа, след като се е помолила на иконата. В Поморие бургазлия, разказа за възстановяването си от онкологично заболяване. Десетки са случаите на българи, които след като са се молили на мощите на свети Ефрем Нови Чудотворец са получили помощ.

От 20 часа в местното читалище „Самообразование – 1919“ ще бъде прожектиран и филма за св. Ефрем Нови „Светецът светкавица“. Автор е журналистът Ангел Бончев. Лентата разказва за ангелския живот и дивните чудеса на св. Ефрем Нови. Във филма участват хора, докоснати от светеца светкавица, както го наричат св. Ефрем в Гърция и Румъния. В „Светецът светкавица“ са заснети личните истории на хора, случили се през годините за изцеления от ракови заболявания, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възстановяване от психическо заболяване на една българка, която преди това се е опитала да се самоубие. Ще научите и за разкриването на свети Ефрем пред майка Минодора, игумения на манастира „Рождество Богородично“ в Кабиле, преди 10 години.

Известна гръцка певица споделя как свети Ефрем я е предпазил от загуба на гласа й. Голямата българска актриса Емилия Радева озвучава сцена във филма, превъплъщавайки се в майка Макария, която е намерила мощите на свети Ефрем Нови на 3 януари 1950 година.

Филмът „Светецът светкавица“ е носител на първа награда на фестивала „Славянска приказка“!

Събитието се осъществява със съдействието на Община Приморско.

Свързани статии
В Приморско отчетоха силен сезон, но загубите на основните туристи не могат да бъдат компенсираниСтранни доводи в Приморско лишиха създаването на фондация за опазване на черната мидаПроверяват плаж в Приморско за нерегламентирани резервации на шезлонгиБургаският съд безпощаден към плажните крадци Николай и СтефанаИскат постоянен арест за джебчиите от плаж "Перла"Заловиха джебчиите вилнеещи по плажовете в Приморско"Паяк" се грижи за реда по улиците в Приморско и Китен Терени, за строителство на хотели край Приморско се оказаха върху дюниОбщински съвет - Приморско гласува Бюджет 2021 (НА ЖИВО)Пожар в Морския клуб в Приморско изпепели няколко лодки
Тагове
Приморско
Коментари

Още от последните новини