Мощите на св. Ефрем Нови идват днес в Приморско

Мощите на св. Ефрем Нови идват днес в Приморско - E-Burgas.com

Иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, пристигат в храм „Св. Св. Кирил и Методий“, в Приморско. Светинята ще остане през целия ден за поклонение на християните. От 19 часа в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение.

Множество чудеса се случиха и в България на местата, където иконата беше изложена за поклонение. Жена от Ямбол сподели за мигновенна помощ от св. Ефрем Нови в момент, когато се е била задавила и го е призовала в ума си. Млада дама от Тополовград на име Петя, свидетелства за изцеление от тежка форма на коронавирус и отдава спасението си на молитвите към свети Ефрем. Жена от Елхово си е намерила работа, след като се е помолила на иконата. В Поморие бургазлия, разказа за възстановяването си от онкологично заболяване. Десетки са случаите на българи, които след като са се молили на мощите на свети Ефрем Нови Чудотворец са получили помощ.

От 20 часа в местното читалище „Самообразование – 1919“ ще бъде прожектиран и филма за св. Ефрем Нови „Светецът светкавица“. Автор е журналистът Ангел Бончев. Лентата разказва за ангелския живот и дивните чудеса на св. Ефрем Нови. Във филма участват хора, докоснати от светеца светкавица, както го наричат св. Ефрем в Гърция и Румъния. В „Светецът светкавица“ са заснети личните истории на хора, случили се през годините за изцеления от ракови заболявания, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възстановяване от психическо заболяване на една българка, която преди това се е опитала да се самоубие. Ще научите и за разкриването на свети Ефрем пред майка Минодора, игумения на манастира „Рождество Богородично“ в Кабиле, преди 10 години.

Известна гръцка певица споделя как свети Ефрем я е предпазил от загуба на гласа й. Голямата българска актриса Емилия Радева озвучава сцена във филма, превъплъщавайки се в майка Макария, която е намерила мощите на свети Ефрем Нови на 3 януари 1950 година.

Филмът „Светецът светкавица“ е носител на първа награда на фестивала „Славянска приказка“!

Събитието се осъществява със съдействието на Община Приморско.

Свързани статии
Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Д-р Димитър Германов: Община Приморско записа успешна година, изпълнихме целите си Семейства в Приморско плащат промишлен ток заради неуредици Най-големият крос триатлон у нас "Лъвско сърце" очаква рекорден брой участници Ударената от мълния Теодора: Последното, което помня, е че бях на плажа Експерт: Би трябвало да има мълниезащитна система в Приморско, ако има - не е като хората Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа Сдружение алармира за замърсяване на Южния плаж в Приморско с фекални води В Приморско отчетоха силен сезон, но загубите на основните туристи не могат да бъдат компенсирани Странни доводи в Приморско лишиха създаването на фондация за опазване на черната мида
Тагове
Приморско
Коментари

Още от последните новини