Сдружение алармира за замърсяване на Южния плаж в Приморско с фекални води

Сдружение алармира за замърсяване на Южния плаж в Приморско с фекални води - E-Burgas.com
Архив

"Туристическият сезон не е бил замърсяван, няма и да бъде", коментира кметът на общината д-р Димитър Германов

Сигнал за замърсяване на Дяволска река и Южния плаж на Приморско с фекални води е изпратен до двама министри, до областния управител на Бургас и до окръжния прокурор. За това алармираха от сдружение „ Приморско 21 век”, показа репортаж на NOVA. Според тях замърсяването е причинено от авария на централен канал, който трябва да отвежда отпадните води в пречиствателната станция на Китен.

„Проблемите започнаха през 2019 г. Получихме сигнал за преливане. Тогава бях уверен, че се знае за проблема и се работи за отстраняването му. И така през целия летен сезон фекалните води се изливаха в реката. През 2020 г. не сме имали сигнали, но през 2021г. отново започна да прелива преливникът. Отново ми се каза, че се работи по случая. Пуснах сигнал до кмета на общината и до началника на ВиК", заяви Здравко Василев, председател на Сдружение "Приморско 21 Век".

„Туристическият сезон не е бил заплашван и няма да бъде. ВиК си изпълняват ангажиментите по отношение на поддръжка на структурите. Отпадните води отиват в блатото, а то отива към реката. Количеството обаче не е толкова сериозно, за да се влее в морето. Ако някой твърди нещо подобно, лъже”, каза кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов.

Свързани статии
Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Д-р Димитър Германов: Община Приморско записа успешна година, изпълнихме целите си Семейства в Приморско плащат промишлен ток заради неуредици Най-големият крос триатлон у нас "Лъвско сърце" очаква рекорден брой участници Ударената от мълния Теодора: Последното, което помня, е че бях на плажа Експерт: Би трябвало да има мълниезащитна система в Приморско, ако има - не е като хората Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа Съмнения за изливане на замърсени води в Бургас В Бургас призовават за по-отговорно отношение към морето с атрактивно клипче (Видео) Зам.-министър призова Русия за общи мерки срещу замърсяването на Черно море
Тагове
приморско замърсяване фекални води
Коментари

Още от последните новини