Ударената от мълния Теодора: Последното, което помня, е че бях на плажа

Ударената от мълния Теодора: Последното, което помня, е че бях на плажа - E-Burgas.com
Източник NOVA

Освен изгарянията, мълнията оставила на ученичката и два белега във формата на сърце

Животът на момичето, което беше ударено от мълния миналата седмица в Приморско, вече е вън от опасност. 18-годишната Теодора се възстановява в Първа хирургия на Университетската болница в Бургас, след като беше в кома няколко дни. Въпреки преживяното, Теодора гледа с усмивка на живота. Тя застана пред камерата на NOVA и сподели преживяването си.

"Чувствам се като ударена от мълния. Доколкото мога да кажа, възстановявам се, понякога се затруднявам, но гледам с усмивка на нещата", казва тя.

Не помни срещата с мълнията, която я поразила, докато била облегната на дърво. В това време приятелят й и още един мъж пишели двустранен протокол след леко ПТП.

"Буквално последното нещо, което помня е как съм на плажа, топло е, слънчево е, пека се с приятеля ми и това е. След това нито знам, че е валяло дъжд, нито знам какво е станало, какво ПТП, какъв двустранен протокол. Нищо, абсолютно нищо не помня", обясни Теодора.

Състоянието ѝ се подобрява с всеки изминал ден. А голяма заслуга за това има оказаната долекарска помощ от хотелиер в Приморско, обясняват лекарите от болницата.

"Слава Богу, колегите в реанимация са постъпили абсолютно професионално и са успели да я изкарат от шока, в който е била. Тя най-вероятно е изпаднала в клинична смърт, за да й правят индиректен масаж. Късмет е, че на място е имало жена, която е разбирала какво прави", споделя хирургът д-р Кирил Симеонов.

Теодора е благодарна на медицинския екип, който я е спасил.

Освен изгарянията, мълнията е оставила на ученичката и два белега във формата на сърце. Тя ги разчита като знак и апелира към управляващите да помислят за подобряване на Спешната медицинска помощ по морските курорти.

Свързани статии
Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Д-р Димитър Германов: Община Приморско записа успешна година, изпълнихме целите си Семейства в Приморско плащат промишлен ток заради неуредици Най-големият крос триатлон у нас "Лъвско сърце" очаква рекорден брой участници Експерт: Би трябвало да има мълниезащитна система в Приморско, ако има - не е като хората Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа Сдружение алармира за замърсяване на Южния плаж в Приморско с фекални води В Приморско отчетоха силен сезон, но загубите на основните туристи не могат да бъдат компенсирани Странни доводи в Приморско лишиха създаването на фондация за опазване на черната мида Мълния уби футболен треньор по време на мач
Тагове
мълния приморско
Коментари

Още от последните новини