Най-големият крос триатлон у нас "Лъвско сърце" очаква рекорден брой участници

Най-големият крос триатлон у нас

Броени дни остават до старта на ултра крос триатлона „Лъвско сърце“, в който тази година ще вземат участие рекордните 800 души. Надпреварата ще се състои на 3 септември, 2022 г., на плаж Перла, в Приморско. За седма поредна година професионални атлети и любители на екстремните преживявания са предизвикани да преминат трасе с ултра дистанции: 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км бягане покрай резерват Ропотамо. За втора година паралелно с ултра крос триатлона ще се проведе и полу-маратон.

Броят на международните участници расте с всяко следващо издание. Тази година в надпреварата ще се включат състезатели от Русия, Щатите, Колумбия, Германия, Франция, Португалия, Швейцария, Италия, Румъния, Гърция и др. В категория щафета ще премерят сили 129 отбора, в категория ултра 234, а в халф маратона ще се включат 210 души.

Маршрутът на ултра крос триатлона преминава покрай четири природни резервата и 12 тракийски светилища. Етап плуване доближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория етап - колоездене - се прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по легендарното историческо трасе, познато като „Пътя на коня“. Последният етап е за бегачите - покрай резерват Ропотамо, през Маслен нос, светилището Беглик Таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.

Поради дългия състезателен ден организаторите предвиждат награждаването да се проведе в неделя, 4 септември. Препоръчително е всички гости и участници да се приготвят за дълга вечер, изпълнена с много добро настроение и танци до зори.

Организаторите от Лъвско сърце призовават всички приключенци с добра воля да се присъединят към екипа в дните от 2-ри до 4-ти септември. Записванията за доброволци стават през уебсайта на състезанието.

Свързани статии
Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Д-р Димитър Германов: Община Приморско записа успешна година, изпълнихме целите си Семейства в Приморско плащат промишлен ток заради неуредици Ударената от мълния Теодора: Последното, което помня, е че бях на плажа Експерт: Би трябвало да има мълниезащитна система в Приморско, ако има - не е като хората Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа Сдружение алармира за замърсяване на Южния плаж в Приморско с фекални води В Приморско отчетоха силен сезон, но загубите на основните туристи не могат да бъдат компенсирани Странни доводи в Приморско лишиха създаването на фондация за опазване на черната мида Мощите на св. Ефрем Нови идват днес в Приморско
Тагове
лъвско сърце триатлон приморско
Коментари

Още от последните новини