В Приморско отчетоха силен сезон, но загубите на основните туристи не могат да бъдат компенсирани

В Приморско отчетоха силен сезон, но загубите на основните туристи не могат да бъдат компенсирани - E-Burgas.com

Ако го нямаше новото кръгово кръстовище, тапите от автомобили, щяха да са отвъд „Мастърхаус“, убеден е кметът д-р Германов

Доста силен сезон спрямо български туристи, но загубата на летовници от Централна и Източна Европа не може да бъде компенсирана. Това отчете кемтът на община Приморско д-р Димитър Германов, който обясни, че откакто е обявена пандемията основните туристи в общината – от Чехия, Полша, Словакия, Русия и Украйна, са дефицит и потоците от родни летовници, е недостатъчна. Отделно, в предходните години, сезонът започвал още през май, а сега от 15 юли – това е загуба на близо 40 дни.

За да се възползва максимално от ситуацията общината е натрупала събития в края на сезона, които съвпадат и с дългия уикенд около Денят на Съединението. „В момента тече мероприятието „Приморска перла“ в Приморско, днес започна „Китен и приятели“ в Китен, както и ултракрос триатлона „Лъвско сърце“, в който се включват над 700 души“, заяви д-р Германов.

Кметът разкри и добрата практика на общината относно паркоместата в Приморско, където редът е очевиден за разлика от много други черноморски общини у нас, особено по Северното Черноморие, където е тотален хаос. „Едно от първите неща, които направих, които предприех като кмет още през 2011, бе разширяване на улични ленти за сметка на тротоари, които бяха прекалено широки, с цел освобождаване на площи за паркоместа. Това го правим вече 10 години и сме създали хиляди такива. Буферните паркинги за мен са илюзия, истината е че туристът иска да дойде и да си паркира колата пред хотела“, разкри градоначалникът на черноморската община.

Отделно общината всяко лято освобождава училищния двор за паркиране.

„Реализирахме един уникален проект, какъвто е новото кръгово кръстовище на входа на града. Ако го нямаше, а стоеше старият светофар, тапата от автомобили щеше да е до „Мастърхаус“, може би и по-далеч. Ние сме малка община, стъпка по стъпка, следваме амбициите си“, допълни д-р Германов.

Той не се притеснява относно слуховете за протести в ресторантьорския бранш, тъй като този вид бизнес в неговата община е сезонен и това, което се налага като рестрикции, ще обхване малка част от тези, които работят. Отделно община Приморско изпълнява всички противоепидемични мерки, като третира с дезинфектанти улици, детски площадки и тн.

Свързани статии
Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Д-р Димитър Германов: Община Приморско записа успешна година, изпълнихме целите си Семейства в Приморско плащат промишлен ток заради неуредици Най-големият крос триатлон у нас "Лъвско сърце" очаква рекорден брой участници Ударената от мълния Теодора: Последното, което помня, е че бях на плажа Експерт: Би трябвало да има мълниезащитна система в Приморско, ако има - не е като хората Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа Сдружение алармира за замърсяване на Южния плаж в Приморско с фекални води Странни доводи в Приморско лишиха създаването на фондация за опазване на черната мида Мощите на св. Ефрем Нови идват днес в Приморско
Тагове
Приморско Димитър Германов
Коментари

Още от последните новини