Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа

Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа - E-Burgas.com
Кадър NOVA

АПИ не се съобразило с препоръките на общината да не изгражда съоръжението

Наематели и концесионери на заведения на плаж „Перла” в Приморско излизат на протест. Причината – поставена мантинела на пътя възпрепятства директния достъп към плажната ивица, показа репортаж на NOVA. След поставянето на съоръжението на хората им се налага да пътуват до града и да се върнат, за да стигнат до плажа.

Недоволните обвиняват Пътната агенция за това, че не се е съобразила с препоръките на общината - такова съоръжение да не бъде изградено.

„Мантинелата пречи не само на нас, но и на целия трафик. Не е възможно всички коли да минават през града. Ако на някой му прилошее на плажа, как линейката ще стигне до него?”, каза концесионерът на плажа Лъчезар Захариев.

„В комисията изявихме категорично несъгласие за поставянето на съоръжението. Пуснал съм писмо до председателя на управителния съвет на АПИ. Съоръжението е предпоставка за катастрофи заради засиления трафик”, каза кметът на града Димитър Германов.

Свързани статии
И НЗОК излиза на протест Родни производители също обявиха протестна готовност Надзиратели и съдебни охранители излизат на предупредителен протест Общински кмет поведе протест заради поражения от градушка, земеделци блокираха главен път Превозвачите готови за нови разговори, но и за нови протести 25% от заведенията загубили битката с пандемията Пътните строители отложиха протестите Пътните фирми отново излизат на протест, блокират и Айтоския проход Стрители ще блокират пътища и по Великден Сдружение алармира за замърсяване на Южния плаж в Приморско с фекални води
Тагове
приморско заведения протест
Коментари

Още от последните новини