Костадинов: Камала-Камила... Бъркам ги животинските имена понякога

Костадинов: Камала-Камила... Бъркам ги животинските имена понякога - E-Burgas.com

Нови обиди на лично ниво отправи Костадин Костадинов от трибуната на Народното събрание.

Този път той се подигра на името на Камала Харис.

По време на декларация от трибуната на Народното събрание председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов сбърка името на вицепрезидента на САЩ Камала Харис. Нарече я "Камила Харис" и след като председателят на Народното събрание Никола Минчев ("Продължаваме промяната") му обърна внимание, че името е друго, Костадинов отвърна: "Какво беше то? Камала? Бъркам ги животинските имена понякога."

Минчев два пъти му направи забележка, че от парламентарната трибуна не може да се казват обиди. Уж грешката на Костадинов беше направена по време на изказване, критикуващо посещението на министър-председателя Кирил Петков в Съединените щати, където той договори доставки на втечнен газ, по-евтин от този на "Газпром".

Според Костадинов срещите на премиера в САЩ са на ниско ниво, а разговорът с вицепрезидента Камала Харис бил набързо. Без да се позовава на каквито и да било източници, използвайки общата формулировка "говори се", Костадинов каза, че посещението на Петков в щатите "не е с цел решаване на газовия въпрос, който няма как да бъде решен с доставки на втечнен газ от Съединените щати, поне не в близко бъдеще, а по-скоро е свързано с инструктаж по отношение на българските политики за Македония", пише Дневник.

Вицепрезидентката на САЩ е с частично индийски (по-точно тамилски) произход. Камала означава "цвят на лотос" на хинди. Освен това така камала (Тя от лотоса) наричат Лакшми, една от трите водещи богини в пантеона на хиндуизма, символ на красотата, богатството, красотата, просперитета и плодовитостта. Мая - по-малката сестра на вицепрезидентката, носи друго от имената на богинята Лакшми.

Освен това Шаямала Гопалан - майката на Камала Харис, пристигнала като студентка в САЩ през 1958 г., е от малката (50 хил. от около 4 милиона американци от индийски произход в момента) и преуспяваща диаспора на тамил брахмини. Известни още като Тамбрам, това е елитна група - някои ги определят като каста - произлизаща от индийския щат Тамил Наду.

Броят им в САЩ се увеличава след 1965 г., когато американският Конгрес облекчава правилата за имигриране. От тази група са двама Нобелови лауреати и няколко известни лекари, инженери, учени и бизнесмени, включително Индра Нуи (бивш главен изпълнителен директор на "Пепси") и Сундар Пичай (главен изпълнителен директор на "Алфабет", групата, в която е "Гугъл").

Свързани статии
Гунчева: Напуснах "Възраждане" по 11 причини Елена Гунчева напуска "Възраждане", но остава в парламента като независим депутат Костадинов: Печелим изборите и изтегляме плана за влизане в еврозоната Костадинов: България изнася огромно количество оръжие за Украйна Кирил Петков: Едва ли "Възраждане" са говорили два часа с Митрофанова за Пушкин Костадин Костадинов призна за среща с посланика на Русия Костадинов: За една война винаги има вина и на двете страни... Костадинов за протеста: Хората са изнервени, всичко е възможно Костадинов прочете книга и пусна снимка Премиерът се срещна с протестиртащите от "Възраждане" заради сертификата
Тагове
Възраждане Костадин Костадинов
Коментари

Още от последните новини