Костадинов: България изнася огромно количество оръжие за Украйна

Костадинов: България изнася огромно количество оръжие за Украйна - E-Burgas.com

България и в момента изнася огромно количество оръжие към Украйна през посредници, твърди председателят на "Възраждане". 

"Тази вечер от летище Варна ще излети отново украински АН-12 за Полша. В момента пред "Дунарит" има колона от украински тирове, които до колкото зная товарят тротил. Вчера от "Арсенал" също са товарени огромни количества оръжия", съобщи още депутатът.

"Отиват в Полша и от там се преразпределят към Украйна, износът не е директен", допълни Костадинов пред репортери в Народното събрание.

Той смята, че депутатите не биха подкрепили при гласуване предложението на "Демократична България" за военна помощ за Украйна. "Нашата страна за съжаление вече е пряко намесена във войната и то на страната на Украйна. Но няма единодушие по темата дори сред депутатите в управляващото мнозинство, които публично са уж проукраински настроени", допълни лидерът на "Възраждане".

Костадин Костадинов посочи още, че 84% от българското общество не желае да се изпраща оръжие. "Това означава, че ако се вземе такова решение, правителството ще прави напук на желанието на хората", смята той.

Свързани статии
Гунчева: Напуснах "Възраждане" по 11 причини Елена Гунчева напуска "Възраждане", но остава в парламента като независим депутат Костадинов: Печелим изборите и изтегляме плана за влизане в еврозоната Костадинов: Камала-Камила... Бъркам ги животинските имена понякога Кирил Петков: Едва ли "Възраждане" са говорили два часа с Митрофанова за Пушкин Костадин Костадинов призна за среща с посланика на Русия Костадинов: За една война винаги има вина и на двете страни... Костадинов за протеста: Хората са изнервени, всичко е възможно Костадинов прочете книга и пусна снимка Премиерът се срещна с протестиртащите от "Възраждане" заради сертификата
Тагове
Костадин Костадинов Възраждане
Коментари

Още от последните новини