Кирил Петков: Едва ли "Възраждане" са говорили два часа с Митрофанова за Пушкин

Кирил Петков: Едва ли

Хибридните атаки не са някакъв мираж. Има сериозни инвестиции в съобщения и новини, които непрекъснато се опитват да разклатят, не само у нас, но и в Европа и по целия Източен фланг. Това заяви премиерът Кирил Петков на началото на Годишната среща на бизнеса с властта.

"Това, което се случи на Шипка – може би е случайност, но на 1 март „Възраждане“ имаше двучасова среща с Митрофанова (посланика на Руската федерация у нас – бел. Ред.) За какво си говореха – за култура, за Пушкин", попита реторично министър-председателят.

"И отивайки на паметника имаше тълпа от 2000 души, не за да хвърлят топки, а за да сигурни, че българското правителство няма да поднесе букети на Паметника на Шипка. Не ни беше страх, но се качихме и сложихме букетите. Трябва да разграничим нашата привързаност към Русия – на база култура, приятелство и пропаганда през годините. Имам много приятели в Москва и на много места в Русия. Това не е същото с режима на Путин. Аз затова исках да коленича на Шипка, защото руски войни са оставили своите кости там", подчерта Петков.

Свързани статии
Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Гунчева: Напуснах "Възраждане" по 11 причини Елена Гунчева напуска "Възраждане", но остава в парламента като независим депутат Кирил Петков: С темата за РСМ опитват да отклонят вниманието от 2.5 млрд лв. за незаконни строежи Костадинов: Печелим изборите и изтегляме плана за влизане в еврозоната Лена Бориславова с първи коментар за компромата с Кирил Петков Костадинов: Камала-Камила... Бъркам ги животинските имена понякога Митрофанова пак размаха пръст: България да не дава оръжия на псевдогероите на Украйна! Костадинов: България изнася огромно количество оръжие за Украйна Петков и Зеленски обсъдили безопасността в Черно море
Тагове
Кирил Петков Възраждане Елеонора Митрофанова
Коментари

Още от последните новини