Капитанът на "Вера Су" остава в ареста, имало вероятност да се укрие

Капитанът на
Снимка: МОСВ

Окръжният съд в Добрич остави за постоянно в ареста капитана на кораба ”Вера Су”. Според съда може да бъде направено обосновано предположение, че е съпричастен към престъплението, за което е обвинен и има опасност да се укрие, предвид това, че е чужд гражданин и няма постоянен адрес в България.

Капитанът е обвинен, че е допуснал кораба да заседне и по този начин е била създадена опасност за живота на други хора и значително повреждане на чужд имот.

Според съда са събрани данни за неизпълнение от страна на капитана на задължения за безопасността на кораба, без значение, че той не е бил на вахта във въпросната вечер.

Свързани статии
Министърът на транспорта: Ще построим собствен кораб за търсене и спасяванеОтчетено е постепенно понижение на стойностите на наблюдаваните показатели във водата край Камен брягДвама от "Вера Су" за постоянно в арестаЛошото време отново пречи да се разтовари заседналия кораб Капитанът на "Вера Су" и негов помощник вече са задържаниКарантинираха моряците от "Вера Су" в хотел в КаварнаТрима мораци от заседналия кораб са пожелали да слязатМоряците от "Вера Су" получили заплатите си, до два дни слизали от кораба16-ти ден продължава мъката с "Вера Су", моряците си искат заплатитеЕкипажът на заседналия кораб не иска да бъде евакуиран
Тагове
вера су кораб
Коментари

Още от последните новини