Родни военни кораби започнаха тактически учения

Родни военни кораби започнаха тактически учения  - E-Burgas.com
Снимка БНТ

През тази седмица бойни и спомагателни кораби на българските военноморски сили провеждат тактически учения на море, съобщи БНТ.

Екипажът на фрегата „Дръзки“, с командир капитан II ранг Стоян Христов, отработва видовете отбрани и защити на кораба при прехода му на море, контрол на корабоплаването, стрелба по морска и въздушна цел и борба за живучест на плавателния съд.

На море са и три противоминни кораба. Екипажите на минен ловец ,,Цибър” и рейдовия миночистач „Капитан-лейтенант Евстати Винаров“, с командири капитан ІІІ ранг Мирослав Добрев и лейтенат Денислав Сивев, изпълняват задачи, свързани с планирането и провеждането на противоминни операции. Изпълняват се бойни упражнения по използване на артилерийското оръжие за отразяване на атаките на въздушен противник и за унищожаване на дънни и котвени неконтактни мини. В учението участва и минен ловец „Струма“.

Ученията на фрегата „Дръзки“ и на минен ловец „Цибър” са част от подготовката на корабите за предстоящото им плаване в състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG2) и Втората постоянна корабна група на НАТО (SNMG2) през март и април тази година.

Свързани статии
Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас Организират безплатни обучения по английски за безработни и лица с увреждания в Бургас Безплатни обучения за деца в спортната инфраструктура в Бургас От днес българските пристанища са затворени за руски кораби Публикуваха обучителни видеа за изборите на 14 ноември Продължава демонстрационното машинно гласуване в Бургас, вижте графиците Нова цифрова инфраструктура ще наблюдава и управлява корабния трафик Русия затваря част от Черно море Топ военни обсъдиха ситуацията в Черноморския регион Руски дестантни кораби навлязоха в Черно море
Тагове
вмс кораби Дръзки фрегата учения
Коментари

Още от последните новини