МО отрече твърдения, че кораб с българи е бил взривен в Украйна

МО отрече твърдения, че кораб с българи е бил взривен в Украйна - E-Burgas.com

От Министерството на отбраната отрекоха твърденията, че корабът „Царевна" с български екипаж е унищожен край пристанище Мариупол, съобщава БНР. Това е първото изявление на българска институция, след като в интернет сайтове се появиха твърдения, че корабът е взривен с ракета, изстреляна от спецотряда на Националната гвардия на Украйна „Азов" и че всички на борда са загинали.

Твърденията са придружени със снимка, чиято достоверност не може да бъде доказана.

Преди седмица премиерът Кирил Петков заяви, че правителството е в постоянен контакт както с екипажа на „Царевна", така и с екипажа на кораба „Рожен", който е край украинското пристанище Черноморск.

Според Петков евакуация на екипажите може да бъде предприета едва когато ситуацията стане безопасна.

Свързани статии
Българският полярен кораб вече е в Картахена, следете маршрута му Българският кораб "Рожен" потегли от Черноморск с украинска царевица Общината търси корабен механик за кораба "Бургус" Приготвят кораба "Царевна" за изтегляне по вода От днес българските пристанища са затворени за руски кораби Надежда за българските моряци в Мариупол Заспиване на вахтения е причинило засядането на Вера Су Двама от 17-те моряци, блокирани на кораб в Украйна, се прибраха в България Родни военни кораби започнаха тактически учения Част от българите на ферибота вече пътуват към България
Тагове
кораб
Коментари

Още от последните новини