Приготвят кораба "Царевна" за изтегляне по вода

Приготвят кораба

„Останалите моряци на „Царевна” работят за по ежедневни задачи. Приготвят кораба за изтегляне по вода", съобщи Николай Стефанов, един от мениджърите на плавателния съд в ефира на bTV.

В момента се правят заварки по кораба и макар да не е в перфектно състояние за дълго плаване, може да направи кратък преход, а"големият ремонт ще е ако се доберем до кораборемонтен завод", каза Стефанов. Корабът трудно ще плава с настоящия екипаж, но той се надява да го попълни в Керч. 

По думите на Стефанов моряците на "Царевна" имат достатъчно храна за месец "без лишения", могат да се разхождат по кея, но психическото напрежение им идва вече в повече. 
От фирмата осигуряват се стремят да осиryряват достатъчно време и връзка на моряците, за да общуват със семействата им. 

"Те са истински професионалисти и моряци. Трябва да им свалим шапки", каза Стефанов. 

Според него реалистичния вариант е всички моряци да се приберат "до 2-3 седмици". Стефанов е в постоянна връзка със Ситуационния център в МВнР и премиера Кирил Петков. 

Свързани статии
Българският полярен кораб вече е в Картахена, следете маршрута му Българският кораб "Рожен" потегли от Черноморск с украинска царевица Общината търси корабен механик за кораба "Бургус" От днес българските пристанища са затворени за руски кораби Надежда за българските моряци в Мариупол МО отрече твърдения, че кораб с българи е бил взривен в Украйна Заспиване на вахтения е причинило засядането на Вера Су Двама от 17-те моряци, блокирани на кораб в Украйна, се прибраха в България Родни военни кораби започнаха тактически учения Част от българите на ферибота вече пътуват към България
Тагове
кораб царевна
Коментари

Още от последните новини