Кметът Николов: Даваме по още 1000 лв. на джипитата, които помогнат в триажните центрове

Кметът Николов: Даваме по още 1000 лв. на джипитата, които помогнат в триажните центрове - E-Burgas.com

За първи път Бургас ще отбележи Никулден изцяло виртуално без празненства

Бургаският кмет и председател на Общинския кризиен щаб Димитър Николов сподели, че общината ще дава по още едни допълнителни 1000 лв. на всяко джипи, което се включи в битката на първа линия и поеме част от натиска в триажните центрове в Бургас. Това сподели кметът в ефира на bTV.

Както е известно в момента има ежедневен наплив на линейки и един от най-големите проблеми е липсата на медици. Тази сутрин лекарите, извън болниците заради пандемията са 33-ма.  Наличните легла в община Бургас са 440, като в момента едва 25 от тях са свободни, 12 от които интензивни са тежки случаи. Основният проблем си остава дефицитът на медици.

От днес ДКЦ-тата и Медицинските центрове в Бургас започват подготовка за обосбяване на допълнителни ковид отделения.

„Една част от мерките от пролетта, които въведохме, се изпълняват и в момента. Следим изпълнеието им и мога да кажа, че голяма част от публичните учреждения се снабдиха с дезинфектанти, включително и градския транспорт“, заяви Николов. До момента общината е инвестирала над 1 млн. за апарати, консумативи и маски.

Той добави, че трагичният случай от Обзор, в който млад мъж почина докато бе размотаван с линейки по болници, в продължение на часове, все още се разследва. „Говорих с майката, разбирам мъката й, но разбирам и медиците, които работят на предела си“, добави кметът.

Бургас ще продължава да разширява услугата с детските градини, които да поемат децата на медици, ангажирани с битката с ковид. До момента са получени много позвънявания от ръководители на болници и лекари, които да потърсят съдействие от услугата. Ангажирани са и педагози, които да помагат на децата в дистанционното обучение.

Историческо ще бъде отбелязването на празника на Бургас тази година, на Никулден, тъй като ще бъде изцяло виртуално, без празненства и масовост по площадите.

Свързани статии
Представиха нови мерки в подкрепа на бизнеса и работещите Кабинетът представя нови стимули в подкрепа на бизнеса Отпадат голяма част от ковид ограниченията Пускат 20 000 зрители за финала на Купата на "Васил Левски" Кметът на Бургас Димитър Николов и активът на ГЕРБ протестираха на Алепу (Видео) Ето кога сваляме маските Община Бургас направи първата стъпка към изграждането на детска болница Димитър Николов: Лазаровден и Цветница идват, за да ни дадат надежда Стадионите, образователните и езиковите школи отварят врати Търсим всевъзможни начини за облекчено влизане на туристи
Тагове
димитър николов коронавирус мерки детски градини
Коментари

Още от последните новини