Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците

Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците - E-Burgas.com

Здравните власти трябва да вземат мерки за разпространението на коронавируса сега, за да не се стигне отново до препълнени болници. Това каза в ефира на NOVA доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. По думите му страната ни е навлязла в нова COVID вълна.

Има значителен дял скрита заболеваемост. Една от задачите ми е да направим така, че изследването да е по-достъпно. Апелирам Здравната каса също да прояви разбиране. Новозаразените са поне 4-5 пъти над официалната бройка. Виждате какво става във Франция, Гърция. Очаква се, че в средата и края на август да достигнем максимални стойности на заразените за тази вълна, допълни Кунчев. По думите му засега вирусът протича по-леко отпреди.

Фактът, че ЕК удължи срока на зелените сертификати с още една година обаче, показва, че и те са притеснени. Строги мерки засега не се налагат, каза още доцентът.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Проф. Генчо Начев: Петата вълна си отива Проф. Ива Христова: Вижда се краят на петата вълна Ангел Кунчев: Омикрон ще задръсти болниците у нас Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000
Тагове
ангел кунчев коронавирус вълна
Коментари

Още от последните новини