Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока

Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока - E-Burgas.com

Кметът Димитър Николов поздравява всички бургазлии по повод 6 февруари - Освобождението на Бургас:

"Скъпи съграждани,

Днес, 6 февруари, честваме една от най-значимите преломни моменти в историята на нашия град - неговото освобождение и проправянето на пътя за развитие и просперитет на съвременен Бургас. На този ден преди 145 години воденият от полковник Александър М. Лермонтов „летящ отряд“ влиза в града, за да сложи край на османското иго.

Нека склоним глава пред делото и саможертвата на всички онези наши предци, които обрекоха живота и делата си на идеята за свободна и независима Българска държава.

6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока, за да не губим идентичността си, да пазим паметта и традициите на нашия народ, да отстояваме правото си да бъдем суверенна държава в голямото европейско семейство.

Нека във всяко наше действие се ръководим от принципите, които отстояваха до края на дните си българските просветители, духовници, опълченци и революционери – да бъдем достойни свободни граждани!

Честит празник, бургазлии!"

Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество Бургас отбеляза 145 години от своето Освобождение (Снимки) Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Ето как Бургас ще отбележи 145 години от освобождението си Около 360 000 българи празнуват имен ден С рибен курбан и два нови паметни знака бургаските рибари отбелязаха стария Никулден (Снимки) Димитър Николов с поздрав към бургазлии: Продължаваме да сме град с поглед към бъдещето Честваме Никулден - официалният празник на Бургас, моряците, рибарите и банкерите Отбелязваме Андреевден, денят започва да расте
Тагове
димитър николов поздрав празник
Коментари

Още от последните новини