Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители

Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители - E-Burgas.com

Кметът на община Бургас Димитър Николов публикува специално обръщение към учителите по повод днешният им професионален празник. 

"Скъпи бургаски учители,

Поздравявам ви сърдечно с професионалния ви празник – Международния ден на учителя, 5 октомври!

Неоценим е вашия достоен и благороден труд, също както са безценни вашите образователни и житейски уроци. Вие сте едновременно съзидатели, просветители, вдъхновители и пример за нашите деца.

Вашата професия е изискваща и отговорна, защото е основоположник на всички останали. Доверието, което изграждате в учениците, съветите, знанията и вярата, които им давате в класната стая днес, ги превръщат утре в уверени и завършени личности, в успешни лекари, инженери, учени, архитекти и строители.

Вие знаете най-добре, че годините в университета не са достатъчни, защото учителят се ражда такъв – с желание да образова, да учи и подкрепя, готов да закриля и напътства останалите, които сега поемат по този труден и дълъг път. Често казваме, че това не е само професия и е вярно. Това е житейска и духовна мисия.

Не е случаен фактът, че всеки човек помни цял живот и с благодарност името на своите учители. Заедно с родителите, те са хората, които са най-често до него по пътя към неговото израстване, усъвършенстване и развитие.

Бургаски учители, поздравявам Ви за упоритостта, желанието и обичта, с които учите и образовате всеки ден децата ни. Ваша е заслугата за успехите им на национални и международни състезания.

Бъдете здрави! Бъдете горди с професията учител, защото няма по-ценно от благодарността в очите на порасналите ученици!

Честит празник!".

Димитър Николв

Кмет на Община Бургас

Свързани статии
Отбелязваме Андреевден, денят започва да расте Президентът Радев: Всяко поколение трябва да отстоява независимостта на България Отбелязваме 114 години независима България Ето как Бургас ще отбележи 114 години от независимостта на България Започна обучението на учители по английски език в Бургас Бургаски учители трети на Спартакиада Бургаският манастир "Рождество Богородично" отбелязва празника си с двудневна програма Бургаски учители на първолаци се обучават по специален проект Несебър стяга голяма двудневна програма за празника си Почитаме свети пророк Илия
Тагове
учители празник димитър николов
Коментари

Още от последните новини