Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители

Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители - E-Burgas.com

Кметът на община Бургас Димитър Николов публикува специално обръщение към учителите по повод днешният им професионален празник. 

"Скъпи бургаски учители,

Поздравявам ви сърдечно с професионалния ви празник – Международния ден на учителя, 5 октомври!

Неоценим е вашия достоен и благороден труд, също както са безценни вашите образователни и житейски уроци. Вие сте едновременно съзидатели, просветители, вдъхновители и пример за нашите деца.

Вашата професия е изискваща и отговорна, защото е основоположник на всички останали. Доверието, което изграждате в учениците, съветите, знанията и вярата, които им давате в класната стая днес, ги превръщат утре в уверени и завършени личности, в успешни лекари, инженери, учени, архитекти и строители.

Вие знаете най-добре, че годините в университета не са достатъчни, защото учителят се ражда такъв – с желание да образова, да учи и подкрепя, готов да закриля и напътства останалите, които сега поемат по този труден и дълъг път. Често казваме, че това не е само професия и е вярно. Това е житейска и духовна мисия.

Не е случаен фактът, че всеки човек помни цял живот и с благодарност името на своите учители. Заедно с родителите, те са хората, които са най-често до него по пътя към неговото израстване, усъвършенстване и развитие.

Бургаски учители, поздравявам Ви за упоритостта, желанието и обичта, с които учите и образовате всеки ден децата ни. Ваша е заслугата за успехите им на национални и международни състезания.

Бъдете здрави! Бъдете горди с професията учител, защото няма по-ценно от благодарността в очите на порасналите ученици!

Честит празник!".

Димитър Николв

Кмет на Община Бургас

Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество Бургас отбеляза 145 години от своето Освобождение (Снимки) Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Ето как Бургас ще отбележи 145 години от освобождението си Около 360 000 българи празнуват имен ден С рибен курбан и два нови паметни знака бургаските рибари отбелязаха стария Никулден (Снимки) Димитър Николов с поздрав към бургазлии: Продължаваме да сме град с поглед към бъдещето Честваме Никулден - официалният празник на Бургас, моряците, рибарите и банкерите
Тагове
учители празник димитър николов
Коментари

Още от последните новини