Акция по събиране на стари битови уреди в Поморийско

Акция по събиране на стари битови уреди в Поморийско - E-Burgas.com

От 9 до 12 април 2022 г., Община Поморие организира акция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, батерии и акумулатори, както и едрогабаритни отпадъци от бита (дивани, холни гарнитури, шкафове, гардероби и т.н.)

Инициативата е насочена не само към гражданите, но и към всички организации и институции на територията на град Поморие, град Ахелой и град Каблешково.

Гражданите, както и юридическите лица, които имат стари и непотребни електроуреди и едрогабаритни отпадъци  могат да ги предадат за рециклиране, като подадат до 08.04.2022 г. (петък), до 12.00 часа, заявка на следните телефони :

За Поморие – 0596 25910

За Каблешково – 0894782490

За Ахелой – 0596 85034

Извозването на отпадъците ще се осъществи с организиран транспорт напълно безплатно, като за целта е нужно те да бъдат изнесени на подходящи места пред посочения в заявката адрес както следва:

За град Поморие

Излязло от употреба електронно и електрическо оборудване (ИУЕЕО), батерии и акумулатори – на 09.04.2022 г. от 9:00 ч. до 14:00 ч

Едрогабаритни отпадъци от бита (EГО) –  на 11.04.2022 г.

За град Каблешково и град Ахелой

Излязло от употреба електронно и електрическо оборудване (ИУЕЕО), батерии и акумулатори – на 11.04.2022 г.

Едрогабаритни отпадъци от бита (EГО) – на 12.04.2022 г.

Целта на инициативата е намаляване на количеството депонирани отпадъци и пестене на суровини и ресурси за осигуряване на чиста околна среда на нас и нашите деца.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Коледният дух завладя и Ахелой (Снимки) Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие
Тагове
поморие уреди ахелой
Коментари

Още от последните новини