Великден - тест за туризма по Черноморието

Великден - тест за туризма по Черноморието - E-Burgas.com

Пътуванията за Великден ще бъдат тест за началото на новия туристически сезон по Северното Черноморие. Това каза председателят на Регионалната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Димитров пред БТА.

Хотели в Балчик, Каварна, курортния комплекс "Албена", село Кранево се очаква да приключат ремонтите до 25 април и да отворят за празниците, но всичко зависи от епидемичната обстановка, каза председателят на браншовата асоциация.

По думите му все още няма отменени резервации от румънски туристи, но дали ще дойдат за Великден, зависи от това дали в страната им ще бъде отменена ковид карантината. Според Димитров и в Полша има интерес към почивките по Северното Черноморие, стига епидемичната обстановка да се подобри.

Ако зелените коридори за ваксинирани туристи бъдат отворени към 15 юни, потокът ще тръгне, като се надяваме повече летовници да се имунизират, каза председателят на регионалната асоциация.

Той добави, че вече усилено се търсят кадри за бранша, след като мнозина при краткия сезон миналата година са се насочили към други отрасли.


 

 

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Разкъсана облачност по Черноморието, водата е 26 градуса Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица Цялото Черноморие е в червената ковид зона по заболеваемост Експерт: Почивката на нашето море е скъпа и ще става още по-скъпа Събират в книга най-красивите кътчета по Черноморието
Тагове
туризъм черноморие великден
Коментари

Още от последните новини