Великден - тест за туризма по Черноморието

Великден - тест за туризма по Черноморието - E-Burgas.com

Пътуванията за Великден ще бъдат тест за началото на новия туристически сезон по Северното Черноморие. Това каза председателят на Регионалната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Димитров пред БТА.

Хотели в Балчик, Каварна, курортния комплекс "Албена", село Кранево се очаква да приключат ремонтите до 25 април и да отворят за празниците, но всичко зависи от епидемичната обстановка, каза председателят на браншовата асоциация.

По думите му все още няма отменени резервации от румънски туристи, но дали ще дойдат за Великден, зависи от това дали в страната им ще бъде отменена ковид карантината. Според Димитров и в Полша има интерес към почивките по Северното Черноморие, стига епидемичната обстановка да се подобри.

Ако зелените коридори за ваксинирани туристи бъдат отворени към 15 юни, потокът ще тръгне, като се надяваме повече летовници да се имунизират, каза председателят на регионалната асоциация.

Той добави, че вече усилено се търсят кадри за бранша, след като мнозина при краткия сезон миналата година са се насочили към други отрасли.


 

 

Свързани статии
Засилени проверки в ресторанти и хотели по Черноморието Министерството на туризма и общините започват обща кампания за привличане на туристи Първите руски туристи идват в Бургас с два полета днес Ресторантьори и хотелиери от Южното Черноморие: Ремонтите по магистралите блокират тежкия сезон Назначиха нов зам.-министър на туризма Предлагат въвеждане на туристически ваучери на всеки ваксиниран срещу ковид Туристи идват основно през уикенда Туристическият бранш: Всеки вложен лев се връща 4 пъти в икономиката Страната със силен партньор в развитието на туризма Един на всеки пет хотела работи на старта на сезона в "Слънчев бряг"
Тагове
туризъм черноморие великден
Коментари

Още от последните новини