Великден - тест за туризма по Черноморието

Великден - тест за туризма по Черноморието - E-Burgas.com

Пътуванията за Великден ще бъдат тест за началото на новия туристически сезон по Северното Черноморие. Това каза председателят на Регионалната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Димитров пред БТА.

Хотели в Балчик, Каварна, курортния комплекс "Албена", село Кранево се очаква да приключат ремонтите до 25 април и да отворят за празниците, но всичко зависи от епидемичната обстановка, каза председателят на браншовата асоциация.

По думите му все още няма отменени резервации от румънски туристи, но дали ще дойдат за Великден, зависи от това дали в страната им ще бъде отменена ковид карантината. Според Димитров и в Полша има интерес към почивките по Северното Черноморие, стига епидемичната обстановка да се подобри.

Ако зелените коридори за ваксинирани туристи бъдат отворени към 15 юни, потокът ще тръгне, като се надяваме повече летовници да се имунизират, каза председателят на регионалната асоциация.

Той добави, че вече усилено се търсят кадри за бранша, след като мнозина при краткия сезон миналата година са се насочили към други отрасли.


 

 

Свързани статии
Купуваме продаваните от руснаци имоти по Черноморието КЗП и БАБХ започват проверки в навечерието на Великден Министерството на туризма ще спасява лятото с кампания (Видео) Бургас ще посрещне Великден с пасхална служба и концерт Търсим всевъзможни начини за облекчено влизане на туристи Туристическият бранш очаква от началото на май да започнат груповите пътувания Северното Черноморие посреща първи туристи по Великден Масови проверки на агнешкото и яйцата преди Великден Министерството на туризма дава още 8,8 млн.лв. на туроператори Честит Тодоровден!
Тагове
туризъм черноморие великден
Коментари

Още от последните новини