Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е

Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е - E-Burgas.com

"Мярката за настаняването на украинските бежанци в хотели се продължава до 31 октомври на тази стойност, която е в момента, така ще може да се организира нова програма", заяви по БНТ Илин Димитров, служебен министър на туризма.

По думите му трудно може да бъде планиран сезонът за догодина и затова се залагат буфери.

"Като цяло имаше туристи това лято. Добре е компенсациите за тока да останат и следващата година. За зимните курорти цените на тока, на газа и пелетите са ключови този сезон. Не мисля, че е скъпо по Черноморието, има всякакви ресторанти, въпрос е на избор. Има сериозен ръст на балнеотуризма - 665 хиляди души, 17 процента от всички туристи които са дошли в България. 3 милиона и 300 хиляди души са избрали да почиват в България - половината са по морето, останалите са в планината. Услугата е добра като качество", допълни Илин Димитров.

Той поясни, че целта е да се удвои броят на сертифицираните плажове.

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Старт на зимния сезон в Банско В Поморие изготвиха анализ на изминалото лято Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Откриват ловния сезон за диви прасета и дребен дивеч Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Разкъсана облачност по Черноморието, водата е 26 градуса Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица Цялото Черноморие е в червената ковид зона по заболеваемост
Тагове
черноморие сезон туризъм
Коментари

Още от последните новини